21 Eylül 2017 05:07

Erdoğan: Eğitim için Batı'ya gidenler ajan oluyor

Bütün çocukları yurt dışında okuyan Tayyip Erdoğan, tahsilini Batı'da yapanların Batı'nın gönüllü ajanları haline geldiğini öne sürdü.

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu çalışmaları için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bloomberg Küresel İş Forumuna katılarak, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı ve katılımcılarla ayaküstü görüştü.

Daha sonra New York'ta kalmakta olduğu otele dönen Erdoğan, ikili görüşmelerini sürdürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan; Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Japonya Başbakanı Shizo Abe, Moldova Başbakanı Pavel Filip, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile bir araya geldi.

Erdoğan ayrıca, Bloomberg İcra Kurulu Başkanı ve eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve Çin merkezli Alibaba internet sitesinin kurucusu ve başkanı Jack Ma ile de görüştü.

'ABD'Lİ DOSTLARIMIZ FETÖ'NÜN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRECEK'

Erdoğan, diplomatik temaslarının ardından New York'taki son gecesinde TURKEN Vakfı'nın adına verdiği gala yemeğine katıldı. Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada, "FETÖ terör örgütünün, DEAŞ ve PKK'dan farkı yoktur. Vatanına, milletine, kendi bağrından çıktığı topluma aidiyetini kaybedenin varacağı tek yer unutmayın, ihanet çukurudur. Hiçbir medeni devlet, darbe teşebbüsü gibi demokrasiye ve milli iradeye yapılan bir saldırıyı cezasız bırakmaz. 15 Temmuz gecesi işlenen bu suçun hesabını da bizler hukuk içinde soruyoruz, soracağız. Bundan geri adım atmak yok. FETÖ terör örgütünün, DEAŞ ve PKK'dan farkı yoktur. Amerikalı dostlarımız bu örgütün gerçek yüzünü görecek... Bu ihanet hiç kimsenin yanına kalmayacak. Türk adaletinden firar ettiğini düşünen korkaklar bir gün mutlaka döktükleri kanın hesap verecektir' dedi.

Konuşmasında, yaklaşık iki asırdır ülke olarak yurt dışına öğrenci gönderildiğini belirten Erdoğan, Osmanlı Devleti'nin son döneminde devletin zayıflamasının önüne geçebilmek için idareciler tarafından Batı'ya öğrenci göndermenin bir çözüm yolu olarak görüldüğünü anlattı.
Buradaki amacın Batı'nın ilmini ve fennini almak, yetişmiş insan kaynağı ile devleti çöküşten kurtarmak olduğunu söyleyen Erdoğan, "Niyet son derece samimidir ancak hedeflenen sonuca bir türlü ulaşılmamıştır" diye konuştu.

'BENLİKLERİNİ KAYBETTİLER'

"İlim ve fen tahsili için Batı'ya gönderilenlerin çoğu zaman Batı'nın sadece kültürünü alarak, benliklerini de kaybederek ülkelerine döndüklerini" iddia eden Erdoğan, kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenlerin Batı'nın gönüllü ajanları haline geldiklerini öne sürdü.

Erdoğan, "Kendi milletine tepeden bakan, kendi değerlerinden tiksinen bu sözde aydınların bize verdikleri zararı emin olun düşman dahi vermemiştir. Çünkü bunlar ülkesinin menfaatleri için çalışmak yerine yabancı şirketlerin, devletlerin, kurum ve kuruluşların çıkarlarına hizmet etmişlerdir. Geçmişte Türkiye'nin sanayi hamlelerini daha emekleme aşamasındayken sabote edenlerin bunlar olduğunu görüyoruz. Bu kesimlerin ülkemizin her açıdan dışa bağımlı olması için özel çaba harcadıklarına da şahit oluyoruz. Bunların ihanet edemeyecekleri hiçbir değer, hiçbir ilke yoktur" değerlendirmesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 21 Eylül 2017 Perşembe

SONRAKİ HABER

Tuğluk'un cenazesine saldırıda Soylu'yu yalanlayan ifade

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...