21 Eylül 2017 01:45

Zorla imam hatip yaptıkları okulu hazır olmadan açtılar

Gültepe Ortaokulu ve ile Şehit Halit Zilani Çelik İmam Hatip Ortaokulu'nda yeni eğitim öğretim yılı, velilerin sınıfları temizlemesiyle başladı.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Yeni eğitim öğretim yılı öğrenciler ve veliler açısından yine bin bir zorluklarla açıldı. Sorunların yaşandığı okullardan biri de iç içe olan Gültepe Ortaokulu ile Şehit Halit Zilani Çelik İmam Hatip Ortaokulu. Veliler, sınıfların temiz olmamasından, gerekli altyapı çalışmaları yapılmadan tam gün eğitime geçilmesinden ve çocuklarını zorunlu olarak imam hatibe göndermekten şikayetçiler. 

Geçtiğimiz yılın başında, Gültepe halkının itirazlarına rağmen imam hatip ortaokuluna dönüştürülen okul bu yıl da yine velilere sorulmadan ikili öğretimden tam gün eğitime geçmiş durumda. Kısa sürede gerçekleşen geçişten dolayı bir çok atölye düzenlemeler yapılmadan dersliğe çevrilmiş. Derslik sorunu olmasına rağmen okulun mescidi varlığını koruyor. Okulun temizlik işlerinin yetersiz kalması ise velileri harekete geçmeye zorladı. Bir araya gelerek organize olan veliler, yeni eğitim öğretim yılının ilk günü çocuklarının sınıflarını temizlemeye mecbur kaldı. Temizliğe bazı öğretmenler de yardımcı olurken veliler bu duruma yönelik şikayetlerini de okul yönetimine iletti. Veliler her sene aynı sorunlarla karşılaştıklarını da dile getirdiler. 

‘ÇOCUKLARIMIZ TEHLİKEYE SOKULUYOR’

Evrensel’e konuşan bir veli “Atölyelerin sınıf olmasından dolayı çocuklar için uygun olmayan koşullarda ders görmeleri bizi rahatsız ediyor. Çocuğumun sınıfında lavabo var ve üzerine düşse ya da çarpsa nasıl müdahale edeceğiz? Göz göre göre çocuklarımız tehlikeye sokuluyor. Biz tam gün eğitime karşı değiliz ama bu ‘Yaptık oldu’ şeklinde bir anlayışla sağlıklı bir şekilde yürümez.” dedi. Başka bir veli de çocuklarının yaşadıkları sorunları şu şekilde anlattı: “Sınıflar inanılmaz kirli durumda. Çocukların sağlıkları bozulacak. Temizlik görevlileri bütün okulun temizliğine yetişemiyor. Her yer çöp, tuvaletler girilecek gibi değil.”

‘İSTEMEYEREK İMAM HATİBE YAZDIRDIK’

Bir başka veli de okulun imam hatibe çevrilmesinden kaynaklı yaşadığı problemleri şu sözlerle anlattı: “Çocuğumu imam hatip bölümüne eve yakın olduğu için yazdırmak zorunda kaldım. Başka yere yazdırmak istedik ama adresim tutmuyordu ve maddi imkanımız da olmadığından dolayı servise para veremeyeceğimizden mecbur imam hatibe yazdırdık.”  Kademeli olarak imam hatibe dönüştürülen Gültepe Ortaokulu, şu anda 7. sınıfta olan öğrencilerin mezun olmasıyla birlikte tamamen tarihe karışacak. Geriye sadece Şehit Halit Zilani Çelik İmam Hatip Ortaokulu kalacak.

ÖNCEKİ HABER

DHL Express direnişi 67. gününde

SONRAKİ HABER

Esenyurt’ta velilere ‘açık lise’ baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...