26 Temmuz 2012 13:52

KİPA işvereninin yapmadığını sendikacılar yaptı

TEZ-KOOP-İŞ sendikası aracılığıyla 9 yıldır örgütlenme mücadelesi veren TESCO KİPA işçileri, önceki gün yetkilerini aldı. Yargıtay’dan çıkan kararı öğrenir öğrenmez, sendikaları önünde bir araya gelen Kipa işçileri buruk bir sevinçle zaferlerini kutladılar. Çünkü işçilerin

KİPA işvereninin yapmadığını sendikacılar yaptı
Paylaş
Sinem Uğurlu

‘MASADA KİPA İŞÇİSİ İSTİYORUZ’

Görüştüğümüz işçilerden Ramazan Tetik, Kipa işçilerini 9 yıldır işverenin bile korkutamadığını ifade ederek, “Ankara’daki iki tane yönetici mi yıldıracak bizi? Onlar vermezse, gidip şubemizi geri almasını biliriz biz” diye konuştu. Genel merkez yöneticilerinin,  Kipa işçilerinden oluşan, seçilmiş yönetimden rahatsız olduğunu söyleyen Tetik, “Biz dışarıdan atanmış şube yöneticileri istemiyoruz. Biz masada Kipa işçisi istiyoruz” dedi.

BİZİ SENDİKACILAR DA BÖLEMEZ

Bir diğer işçi Veysel Altıncı ise, sendika ağalarının Kipa işçilerinden korktuklarını söyleyerek, “Şubemizi koltuk sevdaları yüzünden kapattılar. Onların derdi bir gün daha fazla o koltukta oturmak. Biz yıllarca sendikalı olmak için mücadele ettik. İş korkusu yaşadık ve sonunda kazandık. Ama yanımızda olması gereken sendika yöneticileri, ne yazık ki bizi karşılarına aldılar. Kipa’nın yapmadığını, bu sendikayı yönetenler yaptı bize” diye konuştu.

Yaşanan sürecin Kipa mücadelesini engellemeyeceğini vurgulayan Altıncı sözlerine şöyle devam etti:  “Biz hep beraber kazandık bu mücadeleyi. Bundan sonra da beraber yürüyeceğiz. Bizi ne sendika ağaları ne de Kipa işverenleri bölebilir. Kipa işvereni yıllardır denedi ve beceremedi. Sendika ağaları da beceremeyecek.”

İşçilerden Ahmet Parlak ise Kipa işçilerinin öfkesini, “Sendika kimsenin malı değil. Gerekirse sendika da değiştiririz” diyerek aktardı. Eski bir Kipa işçisi olan Turan Er ise, Kipa işçilerinin gerekirse Ankara’ya gidip haklarını arayacaklarını ifade ederek, eski Kipa çalışanlarının da arkadaşlarının yanında olacağını ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)


‘İŞÇİNİN SEVİNCİNİ BİLE PAYLAŞMIYORLAR’

Ercan Baş: Kipa işçileri yıllardır savaş veriyordu ve bu mücadeleyi kazandı. Şimdi nerede bu sendika ağaları, nerede bu genel merkez yöneticileri? Gelsinler burada bu işçinin sevincini paylaşsınlar. Sevinçlerini bile paylaşamıyorlar. Sen şubeyi niye kapatıyorsun ki? Bu şube seni niye rahatsız ediyor? Çünkü koltuk sevdan yüzünden. Ama o koltukta rahat rahat oturamayacaklar.

ÖNCEKİ HABER

Sahibinden kiralık işçi!

SONRAKİ HABER

Madem binemeyecektim, neden yaptın?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa