20 Eylül 2017 20:02

Metro istasyonunda yangın: İZBAN seferleri durduruldu

İzmir'de Hilal Metro istasyonundaki otluk alanda yangın çıktı. Yangının trafoya yakın olması nedeniyle İZBAN'da seferler 1 saatliğine durduruldu.

Paylaş

İzmir'de Hilal Metro istasyonu altındaki trafo yakınında yangın çıktı. İstasyonundaki otluk alanda çıkan yangın nedeniyle Turan-Şirinyer arasında enerji kesildi.

Yangın Hilal istasyonundaki otluk alanda çıktı ve kısa süre sonra TCDD'ye ait kablo makaralarının bulunduğu alana sıçradı.  İtfaiyenin müdahale edebilmesi için Hilal istasyonunda bulunan 22 bin voltluk yüksek gerilim hattındaki elektrik kesildi. İZBAN trenindeki yolcular tahliye edilirken bölgede seferler durdu.

İZBAN tarafından yapılan açıklamada, yangın nedeniyle Turan-Şirinyer arasında enerji kesildiği ve ekipler yangına müdahale ettiği belirtildi.

Yangın yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrası söndürüldü ve seferler normale döndü. Can kaybının olmadığı yangında kablolar kullanılamaz hale geldi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan ve yangının TCDD'ye ait depolama alanında çıktığını belirten İZBAN Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, "İZBAN hattında herhangi bir hasar yok. İZBAN seferi güvenlik gerekçesiyle yaklaşık 1 saat durdurulduktan sonra tekrar başladı" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Balkonda oturan yaşlı adama asitli saldırı

SONRAKİ HABER

Kaçak silah satışı yapan çiçekçi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...