20 Eylül 2017 14:27

Ağaç gövdesinden çıkan ilginç hayvan iskeleti şaşırttı

Sivas Yıldızeli'de bir ardıç ağacının gövdesinden çıkan ilginç hayvan iskeleti görenleri şaşırttı.

Paylaş

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, bir ardıç ağacının gövdesinden ilginç bir hayvan iskeleti çıktı.

Sivas Yıldızeli'de yaşayan 37 yaşındaki Kaya Kılıç, odun satışı yapan babası 67 yaşındaki Mehmet Kılıç'a yardım etmek için Kavaklıdere Köyü'ne gitti. Köyde 80 yıldır var olan evin tavanında bulunan ardıç ağacı gövdesini satın alan baba ve oğul, sağlamlığı ile bilinen ağaç gövdesini araçla ilçe merkezine getirdi. Ağacı yakacak odun olarak satmak için hızarla parçalara ayıran Kaya Kılıç, bu sırada ağacın gövdesinde bir cisim fark etti. Ağacın parçalanması sonucu ortaya küçük bir hayvan iskeleti çıktı.

Olayı anlatan Kaya Kılıç, "Köye gittiğimizde orada büyük bir ağaç vardı. Büyük olduğundan dolayı kesmem gerekiyordu. Birer metre kestim sonra parçaladım. Parçanın içerisinde ne olduğunu çözemediğimiz bu iskeleti buldum. Ne olduğunu anlamaya çalıştım, babama sordumi başkalarına da sorduk. Kimse bir şey söyleyemedi. Bazı arkadaşlarım kır tavşanı dedi, kimisi sincap dedi. Sansar diyen oldu, kediye de benzeten oldu ama hiçbirine de uymuyor. Ağacın içerisinde bulunduğundan dolayı hiç hava almamış, çürümemiş. Eğer hava alsaydı çürür ve bu hale gelmezdi" dedi.

Bilim insanlarının kendisiyle irtibata geçmesini isteyen Kılıç, "Eğer nesli tükenmiş bir hayvan fosili ise bunu bilime kazandırmaya çalışacağım" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Yılmaz: Türkiye ucu açık sorular dönemine geçmelidir

SONRAKİ HABER

Dersim'de süren yangın 400 hektarlık alanı kül etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...