20 Eylül 2017 14:00

'MEB gerici vakıflarla protokolleri iptal etsin'

Mamak'ta emek ve demokrasi güçleri MEB’in gerici vakıflarla yaptığı protokollerin iptal edilmesini istedi. Polis basın açıklamasını engelledi.

Paylaş

Ankara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde emek ve demokrasi güçlerinin yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermedi. Polisin engellemesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yakınındaki Şafaktepe Parkı'nda basın açıklaması yapıldı. 

'MÜDAHALE EDECEKLERİNİ SÖYLEDİLER’

Burada konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şube Başkanı Mustafa Demirtaş “İlçe Milli Eğitim Bakanlığı ile gerici vaıfların imzaladığı protokollerin iptal edilmesi için basın açıklaması yapmak istedik. İlçe Milli Eğitimin yakınlarında basın açıklaması yapılamayacağını ve müdahale edeceklerini söylediler. Okullarda, meydanlarda basın açıklaması yaptırmıyorlar. Bu baskılar bizi yıldıramayacaktır” dedi.

Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Sultan Saygılı, yeni bir öğretim yılının endişelerle, baskılarla başladığını söyledi. Adı istismara karışmış vakıflarla protokoller yapıldığını belirten Saygılı, bakanlığın görevlerini bu kurumlara devrettiğini gösterdiğini ifade etti. 

'YOKSUL VELİDEN AİDAT İSTENİRKEN, KAYNAKLAR VAKIFLARA AKTARILIYOR’

Bunları dile getirmek için yapmak istedikleri basın açıklamasına izin verilmediğini söyleyen Saygılı, “Bu baskıyla nereye gidecek? Bir gecede TEOG sınavı ortadan kaldırıldı. Bir gecede öğretmenlerimiz işlerinden edildi, sürgüne yollandı. Bunların sorgulanmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yoksulun çocuğunun okulu temizlensin diye velilerden aidat isterken, kaynaklar bu vakıflara, özel okullara aktarılıyor. Devlet okullarına geldiğinde kaynak sıkıntısı olduğu iddia ediliyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Hayati Yıldız tahliye edildi

SONRAKİ HABER

MEB’den imam hatibe bir kıyak daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...