20 Eylül 2017 13:58

İhraç edilen emekçiler ‘Diyar Emek Kırtasiye’ dükkanı açtı

Diyarbakır’da KHK’lerle ihraç edilen 33 eğitim emekçisi 2 sağlıkçı emekçisi bir araya gelerek ‘Emek’ adında kırtasiye dükkanı açtı.

Paylaş

Serpil BERK
Diyarbakır

Diyarbakır’da KHK’lerle ihraç edilen 33 eğitim emekçisi ve 2 sağlık emekçisi bir araya gelerek ‘Diyar Emek’ adında kırtasiye dükkanı açtı. Gönüllü temelli bir dayanışma ağı kuran eğitim emekçileri, bu  işe girmelerindeki en önemli etken ise öğrenciler, veliler ve eğitim ile olan bağlarını koparmamak. Diyar Emek Kırtasiye, sadece okul gereçleri, müfredata uygun kitaplar değil aynı zamanda geniş bir kitaplığa da sahip bir çok romanı bulabileceğiniz bir yer.

‘AMACIMIZ BİR ARADA KALMAK’

İhraç olan Sadrettin Kaya ile kırtasiyenin açılış sürecini konuştuk. Şubat ayında ihraç edildikten sonra yürüttükleri tartışmalar sonucunda kırtasiye açma kararı aldıklarını söyleyen Kaya, Diyar Emek Kırtasiyenin oluşum sürecini şu sözlerle anlatıyor: “ 35 arkadaşın 33’ü eğitimci 2’si sağlıkçı. En iyi anladığımız alan eğitimle ilgili diye düşünüp bu işe giriştik. Gönüllülük temelinde bir araya gelecek arkadaşlara ihtiyacımız vardı, bu noktada bir araya geldik. Birlikte üretmek, dayanışmak ve bir arada kalabilmek gibi bir amacımız vardı. Gönüllülük temelli bir arada olduğumuz arkadaşlar kırtasiyenin tanıtımı gibi pek çok işte destek oldular. Bir taraftan bizlere destek olurken diğer taraftan kendi yaşamlarını sürdürmek için yeni iş alanlarına yönelenler de oluyor” dedi. İhraç olmalarına rağmen bir araya devam edeceklerini dile getiren Kaya, “Biz çocuklar ölmesin diye eylem yaptık. Ana dilde eğitimi savunduk, kentlerin tarihi dokusunun tahrip olmamasını savunduk. Demokrasi anlamında takdir edilmesi gerekirken olay terörize edildi. Tüm bunlara rağmen biz insanlarla bir araya gelmeyi sürdüreceğiz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Türk’ün Gücünü Göreceksiniz’ videosuna HDP'den tepki

SONRAKİ HABER

Gazeteci Hayati Yıldız tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...