20 Eylül 2017 12:59

Aydın’daki şehir hastanesine 8 kat kira ödenecek  

Aydın Tabip Odası Başkanı şehir hastanesi yatırımını üstlenecek olan firmaya, yatırımın 8 katı kira ödeneceğini söyledi. 

Paylaş

Aydin'da 800 yataklı şehir hastanesi yapılacak olmasına tepki gösteren Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, yatırımı üstlenecek olan firmaya, yatırımın 8 katı kira ödeneceğini belirtti.

Efeler ilçesinde yaptırılacak olan 800 yataklı şehir hastanesi 19 Nisan 2017 tarihinde Başbakanlık Yüksek Planlama Kurulu tarafından onaylandı. 'Aydın Sağlık Yerleşkesi Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi' ihale süreci, 11 Eylül 2017 tarihli bakan oluru ile başladı. İhale süreci 22 Eylül'de ön yeterlilik ihale ilanının ardından 7 Ekim'de başvuruların alınmasıyla devam edecek.

‘ŞEHİR HASTANELERİ KAMU ZARARINA NEDEN OLUYOR’

AKP Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz'ün, Aydın'daki 800 yataklı Şehir Hastanesi ihalesinin 2018 yılı başında yapılacağını açıklaması üzerine Aydın Tabip Odası basın toplantısı düzenledi. 

Sağlık Bakanlığı'nı iş işten geçmeden uyarmak istediklerini belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, "Şehir hastaneleri sevdanızdan vazgeçiniz. Sadece 'kira' adı altında 25 yılda ihaleyi alan şirketlere sabit yatırım bedelinin üzerinde fazladan paralar ödeneceği görülmektedir. Yapılan yatırımın 8 katı sadece 'kira' ödemesinden söz ediyoruz. Şehir hastaneleri ciddi anlamda kamu zararına neden olmaktadır; olacaktır” dedi. 

‘YAPILMASI GEREKEN HALKIN SAĞLIK SORUNLARIYLA İLGİLENMEK’

Esas yapılması gerekenin, halkın sağlık sorunları, hekim ve sağlık çalışanlarının birikmiş sorunlarıyla ilgilenmek olduğunu belirten Karagözlü “Ücretsiz sağlık hizmeti vatandaş için hayal olmuş, katkı payı ödemekten bunalmıştır. Hekimler ve sağlık çalışanları; güvenli, huzurlu ortamda sağlık hizmeti sunmak ve şiddete maruz kalmamak istemektedir. Yıpranma payının bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyor, emekli maaşlarının insanca yaşanabilir bir seviyede olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de sağlık politikasının yap boz haline getirildiğini belirten Karagözlü, Sağlık Bakanlığının Türk Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek odaları ve sendikaların bilgi ve birikiminden yararlanmayı reddettiğini söyledi. (Aydın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerinde Kürtçe yeniden ‘bilinmeyen dil’ oldu

SONRAKİ HABER

2019 UEFA Süper Kupa finali Vodafone Park'ta yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa