20 Eylül 2017 12:53

Suriyeli çocuğun ölümü Meclis'te: Cinayetin sorumlusu kim?

Mersin’de 5 yaşındaki Suriyeli Muhammed Hacderviş’in bıçaklanarak öldürülmesi olayı TBMM gündemine taşındı.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Mersin’de Suriyeli 5 yaşındaki Muhammed Hacderviş’in bıçaklanarak öldürülmesi olayını TBMM gündemine taşıdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren Beştaş,  “Henüz beş yaşında iken hunharca bir cinayete kurban giden Muhammed Hacderviş’in ölümünde gerekli önlemleri almadığınız gerekçesiyle bir sorumluluğunuz olduğunu düşünüyor musunuz? Sizce bu tür elim vakaların hatta cinayetlerin sorumlusu kimdir?​” diye sordu. 

Suriye’deki savaştan kaçarak 3 yıl önce Kızkalesi’ye gelen Hacderviş ailesinin en küçük çocuğu Muhammed Hacderviş, su satmak için çıktığı evine dönmeyince ailesi karakola başvurdu. Önceki gün Kızkalesi sahil kesiminde bir işyerinin çalışanı, duş kabinini temizlemek istediği sırada, küçük çocuğun cansız bedenini buldu. Göğüs bölgesi ve kalbinin üzerinde çok sayıda bıçak darbesi olan çocuğun cansız bedeni morga kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Aile Bakanı Kaya’ya “Mersin’de gerçekleşen cinayet ile ilgili başlatılan soruşturmada elde edilen bulgular nelerdir? Bahse konu olay ile Bakanlığınız ilgilenecek midir?​” diye soran Beştaş, küçük bir çocuğun sayısız bıçak darbesine maruz kalmasını yaratan sosyal etkenlerin de açıklanmasını istedi. Beştaş’ın yanıt istediği sorular şöyle: “Suriyeli göçmen aileler başta olmak üzere pek yok yoksul aile küçük çocuklarını çalıştırmak zorunda olup bu çocuklar için neden gerekli önlemler alınmamaktadır? Bilhassa Suriyeli göçmen çocukların maruz kaldığı taciz ve ölüm vakalarına dair Bakanlığınız bir çalışma yapmış mıdır? Bu konuda çalışacak birimler oluşturdunuz mu? Suriyeli göçmen çocukların cinsel taciz ve şiddet ile sık karşılaştığı nazara alındığında çocuklar için hangi tedbirlerin alınması öngörülmektedir? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Üreticiler 'Fındık için Adalet' mitinginde buluştu

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde Kürtçe yeniden ‘bilinmeyen dil’ oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...