20 Eylül 2017 11:44

'Gülmen ve Özakça'da şiddetli böbrek ve sırt ağrısı var'

Açlık grevindeki tutuklu eğitimciler doktorlarıyla görüşmek istiyor.

Paylaş


KHK ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için başlattıkları açlık grevi 196. gününde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatları, eğitimcilerin şiddetli böbrek ve sırt ağrısı şikayetleri olduğunu söyledi. Avukatlar, Gülmen ve Özakça’nın kendi doktorlarıyla görüşmek istediğini aktardı. 

YATAKTAN KALKAMIYOR, YAZI YAZAMIYOR

Avukatlar Duygu Demirel ve Derviş Emre Aydın, iki eğitimcinin son durumunu Evrensel’e değerlendirdi. Gülmen ve Özakça’nın moral ve motivasyon açısından durumlarının iyi olduğunu söyleyen Demirel, açlık grevinin 200’lü günlere yaklaştığına dikkat çekerek, eğitimcilerin hareket kabiliyetinin sınırlandığını ifade etti. Nuriye Gülmen’in daha önceki görüşmelerde yanlarına gelerek sarılıp tekrar yatağına gidebildiğini söyleyen Demirel, son görüşmelerde Gülmen’in artık yatağından kalkamadığını ifade etti. Yargılandıkları davanın ilk duruşmasına getirilmeyen  Gülmen ve Özakça’nın hem duruşma salonunda hem de dışarıdaki kamuoyu desteği için teşekkür ettiğini vurgulayan Demirel, iki eğitimcinin de 28 Eylül’de gerçekleşecek 2. duruşmada savunma yapmak istediğini belirtti. 

Özakça’nın duruşmaya ilişkin hazırlıklarının bittiğini ancak Gülmen’in yazamadığı için biraz zorlandığını belirten Demirel, bir sonraki duruşmada avukat sınırlandırması olması halinde iki eğitimcinin de bu duruma tepki geliştirebileceğini de dile getirdi. 

Gülmen ve Özakça’yla bu hafta görüşen Avukat Derviş Emre Aydın da, Gülmen ve Özakça’nın kendi doktorlarıyla görüştürülmedikleri için sağlık durumlarına ilişkin net bilgiye sahip olamadıklarını söyledi. Her iki eğitimcinin de kendi doktorlarıyla görüşmek istediklerini vurgulayan Aydın, iki eğitimcinin de ilerlemiş açlıktan kaynaklı ciddi yürüme sorunları çektiğini, şiddetli böbrek ve sırt ağrısı şikayetleri olduğunu kaydetti. Bir sonraki duruşmanın Sincan Cezaevi Kampüsünde bulunan duruşma salonlarında gerçekleşeceğini belirten Aydın, mahkeme heyetinin duruşmaya hazır edilmeleri için gereken yazıları yazdığını belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Helikopter pervanesinin çarptığı polis yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Tutuklu Gazeteci Doğan için Fransa’da kitap basıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...