20 Eylül 2017 11:18

Sebze meyve şimdi de kaba konulacak

Meyve ve sebze fiyatlarındaki artış devam ederken, Gümrük ve Ticaret Bakanı sebze ve meyvede standart kap uygulanacağını açıkladı.

Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ekim ayında hayata geçirmeye başlayacakları düzenlemeyle sebze ve meyvenin standart kaplarda sunulacağını açıkladı. 

Özellikle sebze ve meyvenin, diğer gıda ürünlerine kıyasla enflasyonu daha çok etkilediğini hatırlatan Bakan Tüfenkci, "Rakamları aşağıya çekmek için bir dizi önlemler alındı. Bunları da ekim ayı içinde uygulama koyacağız. Almış olduğumuz tedbirlerle, teşviki de beraberinde getirerek, ambalaj sektörüne bir alan açmış oluyoruz. Özellikle sebze ve meyvede standart kap uygulamalarını getirerek, buradaki sebze ve meyve ısrafını önleme noktasında önlemlerimizi alıyoruz" dedi.

SOĞUK ZİNCİR UYGULANACAK

Sebze ve meyveye standart ambalaj getireceklerini açıklayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Taşımada soğuk zinciri getirerek, soğutuculu araçlarla taşınmasını sağlamak, soğuk depolarda bunları muhafaza etmek, özellikle marketlerde ve manavlarda da yine soğuk zincir içerisinde  tüketiciye ulaştırarak, buzdolabına erişmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Meyve ve sebze sektöründe 100 milyar TL'lik bir ticaret olduğunu hatırlatan Bakan Tüfenkci, "Bunun yüzde 25'i çöpe gidiyor, israfa gidiyor. Amacımız bunun yüzde 15'ini önlediğimiz takdirde, 15 milyar bu milletin cebinde kalacak. Tüketicinin cebinde kalacak"dedi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tümer Metin'den eleştirilere yanıt

SONRAKİ HABER

‘İstanbul'un rantını tüketen AKP gözünü İzmir'e çevirdi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...