Hama'nın kuzeyinde cihatçılara darbe

Suriye'de Hama vilayetinin kuzeyinde ordu güçleri ile cihatçılar arasındaki çatışmalar devam ediyor.

20 Eylül 2017 10:18
Paylaş

Suriye'de Hama vilayetinin kuzeyi ve İdlib'in güney hattında Suriye ordusu ve müttefikleriyle cihatçılar arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Dün el Kaide bağlantılı Tahrir Şam Heyeti'nin öncülüğündeki gruplar, Hama'nın kuzeyinde Maan'a doğru saldırıya geçmişti. Ancak Suriye ordusu saldırıyı büyük oranda püskürtmüştü.

Al Masdar'ın haberine göre çatışmalar sırasında el Kaide'nin Halep emiri Ebu el Abbas Anadan öldürüldü. Cihatçıların, Haziran 2016'da Halep'te Suriye ordusundan ele geçirdiği bir T-90 tankının da imha edildiği bildirildi.

Operasyona Rusya ve Suriye Hava Kuvvetleri de destek veriyor. Hama ve İdlib'de savaş uçakları ve helikopterlerin 12 saatte 140 sorti gerçekleştirdiği duyuruldu.

İDLİB VE HAMA, 'GERİLİMİ AZALTMA BÖLGESİ'

İdlib'in 'gerilimi azaltma bölgesi' ilan edilmesi kararı öncesi Suriye ve Rusya'ya ait askeri birlikler Hama'nın kuzeyine konuşlandırılmıştı. Astana'da varılan anlaşma uyarınca Suriye, Rusya ve İranlı askeri birliklerin İdlib'de güvenlik noktaları oluşturacağı belirtiliyor.  Türkiye'nin de Fırat Kalkanı içerisindeki cihatçı gruplarla İdlib'in kuzeyine girmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İzmir'de de saya işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Atatürk Havalimanı'nda şüpheli paket alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa