20 Eylül 2017 08:28

Bozdağ'a göre 'Gazeteciler hapiste' demek algı operasyonu!

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Medya Çalıştayı'ndaki konuşmasında Türkiye'ye 'gazeteciler hapiste' denilerek algı operasyonu yapıldığını iddia etti.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Uluslararası Kültür Turizm ve Demokrasi Kurultayı Medya Çalıştayı'na katıldı. Bozdağ, 161 gazetecinin tutukluğu bulunduğu Türkiye'de 'Gazeteciler hapiste, yayıncılar hapiste' diye algı operasyonu yapıldığını iddia etti. Bozdağ konuşmasında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumu için de 'Barzani ateşle oynuyor. Doğru olan, bu ateşle oynamaktan vazgeçmektir' ifadesini kullandı.

DHA'nın haberine göre Ankara'daki Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen çalıştayda konuşan Bozdağ, uluslararası basında, Türkiye aleyhine aslı olmayan bazı haberlerin yer aldığını iddia etti. Bozdağ, "Basın ve yayın organlarının vatandaşlarımızı ve bütün insanlığı doğru bilgilendirmeleri, olup bitenleri doğru aktarmaları, gerçeğin saygınlığını artıracak en önemli güçtür. Eğer bu bilgilerde eksiklikler olursa o zaman da bunların toplumda güç sahibi olmasının önündeki en büyük engel haline gelir. Bugün, uluslararası planda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine aslı olmayan pek çok haber, manşet, yorum ve yayına şahit olmaktayız. Bütün bunlar, gerçeğin yalan arasında kaybolmasına ve yalanın güçlü olarak toplumda yer etmesine yol açıyor" diye konuştu.

Bozdağ, "Yalanın, fitnenin, iftiranın, algı operasyonlarının, manipülasyonların önlenmesi konusunda da en büyük engeldir. Bizim Anayasa'mızda AK Parti hükümetleri iktidara gelene kadar bazı basın ve yayın aletlerine el konabilirdi. Fazla uzak değil, 2004'e kadar işledikleri bir suç nedeniyle müsadere ediliyor; kağıtlarına, matbaalarına, mürekkeplerine el konabiliyordu. Bugün, dünyada basına karşı olmakla suçlanan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla basındaki bu müsadere ayıbını Anayasa'dan biz çıkardık. Bu, basına büyük bir güç ve özgüven aktarımıdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şöyle devam etti: "Türkiye'de yasaklanmış binlerce kitap, dergi, gazete vardı. İnönü döneminden, Menderes döneminden, Demirel döneminden ve başka başka dönemlerden yasaklar var. Yasaklanmış yayın olmayan dönem dersek, idari tasarrufla, AK Parti iktidarları dönemidir. Ne yaptık biz? Yasaklanmış bütün yayınların üzerindeki yasakları kaldırdık. Kitapları, dergileri, makaleleri, bilimsel araştırmaları özgürleştirdik. Bütün bu utançları ve ayıları Türkiye'nin sicilinden temizledik. Bugün bizi eleştirenler, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza 'diktatör' diyen zavallıların sahip olduğu düşünceyi taşıyanların iktidar olduğu dönemde konulan yasakları, Türkiye'nin cumhurbaşkanı kaldırdı. Yasağı koyanlar, 'demokrat'; bu yasakları kaldıran, 'diktatör' diye anlatılıyor. İftiranın böylesi olmaz; ama burası Türkiye, maalesef yapabiliyorlar."

'GAZETECİLİKTEN TUTUKLU DEĞİLLER' MASALINA DEVAM

Bozdağ, "Bugün Türkiye, 'Gazeteciler hapiste' veya 'Yayıncılar hapiste' şeklinde çok büyük bir algı operasyonuyla karşı karşıyadır. Batı'da, Amerika'da, başka ülkelerde bunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre, herkes kanun önünde eşittir. Herhangi bir kişi, suç işlediğinde mesleğine, sıfatına, makamına göre suç işleyenler arasında ayrım yapmak, mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti cezaevlerinde, sadece yazdı yazdığı veya bir haber yayınlaması, salt gazetecilik nedeniyle soruşturulan kimse yoktur" diye konuştu.

161 GAZETECİ TUTUKLU

Türkiye'de Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın yayımladığı son rapora göre 161 gazeteci ve medya çalışanı tutuklu.

'TÜRKİYE OLARAK REFERANDUMUN İPTAL EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ'

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı referanduma ilişkin de açıklamalarda bulunan Bozdağ, "Çok net söylüyoruz. Bu, tehlikeli bir yoldur. Doğru bir gidiş değildir. Barzani ateşle oynuyor. Bu ateş, Barzani'yi önce yakar sonra da başkalarını yakar. Doğru olan, bu ateşle oynamaktan vazgeçmektir. Aklıselime teslim olmak ve referandumu iptal etmektir. Biz, Türkiye olarak referandumun iptal edilmesini bekliyoruz ve referandum tarihinden önce böyle bir kararı almasının Barzani yönetiminin de hayrına olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim. Yoksa tarih, tekerrür eder. Derler ya 'İbret alınsaydı tarih, tekerrür eder miydi?'. İbret alınmayınca tarih, tekerrür ediyor. Tekrar tekrar geriye sarıp, yeniden yeniden tekrar ettirmenin kimseye faydası yoktur" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ülker'in '1 Nisan Şakası' reklamına verilen ceza belli oldu

SONRAKİ HABER

Hükümetin fındıkta suçu yokmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...