20 Eylül 2017 08:07

Maria Kasırgası, Porto Riko'ya ulaştı

Irma'dan sonra Karayipler'i vuran Maria Kasırgası, Virgin Adalarının ardından Porto Riko'yu vurdu. (Fotoğraf: Arşiv)

Paylaş

Maria Kasırgası, Virgin Adaları'nın ardından Porto Riko'ya ulaştı. Irma Kasırgası'ndan sonra Karayipler'i vuran ikinci kasırga olan Maria, pazartesi günü Dominica adasına büyük zarar vermişti.

Gücü Kategori 4' düşen Maria Kasırgası'nın Porto Riko'yu 182 km hızla vurduğu belirtildi.

ABD'ye bağlı Porto Riko'nun Valisi Ricardo Rosello, 3.5 milyonluk adanın sakinlerine güvenli bir barınağa geçmeleri çağrısı yapmıştı. Kasırga, yerel saatle sabah 8 itibariyle Porto Riko'ya ulaştı. Yetkililer, kasırga öncesi yüzlerce barınak hazırlamıştı.

85 YIL SONRA İLK

Porto Riko, son haftalarda Karayipler'de etkili olan fırtınalar sırasında bölge halkının sığındığı yerlerden biri olmuştu. Porto Riko, 1932'den bu yana ilk kez Kategori 4 şiddetinde bir kasırganın etkisi altına giriyor.

Kasırganın Irma'yla hemen hemen aynı rotayı izlediği belirtiliyor.

8 KİŞİ ÖLDÜ

Maria Kasırgası şu ana kadar 6'sı Dominica adası, 2'si Guadeloupe olmak üzere en az 8 ölüme sebebiyet verdi. Irma Kasırgası sonucu ise en az 101 kişi yaşamını yitirdi.

TÜRKİYE DIŞİŞLERİNDEN KASIRGA UYARISI

Dişişleri Bakanlığınca, Maria Kasırgası nedeniyle Puerto Rico ve ABD Virgin Adaları'nda bulunan ve bu bölgelere seyahat edecek Türkiye vatandaşları için uyarıda bulunuldu. Kasırganın etkili olduğu bölgede bulunanların, güvenlikleri açısından her türlü tedbiri almaları ve olası gelişmelere hazırlıklı bulunmaları istendi. 

Bakanlık tarafından yapılan seyahat uyarısı şöyle: 

"Son 24 saat içerisinde tropik fırtınadan 'kategori 5' seviyesine yükselen Maria Kasırgası, Karayipler üzerinden geçerek Puerto Rico ve ABD Virgin Adaları istikametinde ilerlemekte ve karaya vurduğu noktalarda ağır hasar bırakmaktadır.

Bu çerçevede, vatandaşlarımızın zorunlu kalmadıkça önümüzdeki günlerde söz konusu bölgelere seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunmaktadır. Halen söz konusu bölgelerde bulunan vatandaşlarımızın ise, şahsi güvenlikleri açısından her türlü tedbiri almaları, olası gelişmelere hazırlıklı bulunmaları, her koşulda müteyakkız olmaları ve yerel makamların yaptıkları/yapacakları duyuruları yakından takip etmeleri önem arzetmektedir.

Havana, Santo Domingo, Karakas, Vaşington Büyükelçiliklerimiz ile Miami Başkonsolosluğumuz, kasırganın seyrine göre yerel makamlardan aldıkları bilgileri sosyal medya kanallarında güncel olarak paylaşmaktadırlar. Vatandaşlarımıza, yerel makamların ikazlarının yanı sıra, söz konusu temsilciliklerimizin duyurularını takip etmeleri tavsiye edilmektedir" (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İspanya’dan Katalonya'ya 'bağımsızlık' operasyonu

SONRAKİ HABER

İlkokul öğrencilerine İslam yemini okutuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...