26 Temmuz 2012 12:08

İşsizlik fonunun yağması Meclise taşındı

İşçilere işsiz kalmaları durumunda ödenmesi gereken işsizlik fonu sermayeye kaynak olarak aktarılırken, yasaya aykırı olarak stopaj kesintisi yapıldığı ortaya çıkmıştı. Gazetemizin 25 Temmuz tarihli sayısında manşetten “Yağma Hasan’ın Böreği” başlığı ile verilen olay HDK Yürütme Kurulu Üyesi, İstanbul Milletvek

İşsizlik fonunun yağması Meclise taşındı
Paylaş

Tüzel, fondan yasa dışı şekilde yapılan stopaj kesintilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e sordu.

Verilen soru önergesinde İşsizlik Sigortası Fonu’nun menkul kıymet gelirlerinin değerlendirilmesi sonucu elde edilen faiz gelirlerinden ilgili bankalarca stopaj kesintisi yapılıp yapılmadığı ve yapılan stopaj kesintisinin miktarı” soruldu.

Yasa dışı olarak yapılan bu stopaj kesintilerine karşı dava açılıp açılmadığını da soran Tüzel, “Hangi tutarlar üzerinden, ne zaman dava açılmıştır? Sonuçları ne olmuştur?​” sorularına yanıt istedi. Tüzel Bakan Çelik’e; “İşsizlik Sigortası Fonu’nun ve Kurumun zarara uğratılmasından kimlerin sorumlu olduğu ve bu sorumlular hakkında soruşturma açılıp, açılmadığı, açıldı ise sonuçlarının ne olduğu” sorularını da yöneltti.

‘FONDAN NERELERE HARCAMALAR YAPILDI?​’

Tüzel verdiği ikinci soru önergesinde de İşsizlik Sigortası Fonu’ndan işsizlik ödeneği dışında yapılan harcama ve ödemeleri de sordu.

“Fon’dan işsizlik ödeneği dışında yapılan, ‘Ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme giderleri’ ile ‘Aktif iş gücü programları harcamaları’nın hangi kalemlerden oluştuğunu ve bu kalemlere yapılan harcamaların yıllar itibariyle tutarının ne kadar olduğuna” da Bakan Çelik’ten yanıt isteyen Tüzel, fondan sermayeye “istihdamı teşvik” adı altında yapılan kaynak aktarımını da gündeme getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye olimpiyat köyünde ölüm

SONRAKİ HABER

Biber gazına 12 yılda 21 milyon dolar harcandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...