Sınıftaki dolabın altında kalan Y. yoğun bakımda

Bursa'daki Canaydın İlkokulu’nda, üzerine sabitlenmeyen dolap düşen 2'nci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Y.E. ağır yaralandı. 

20 Eylül 2017 07:54
Paylaş

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesindeki Canaydın İlkokul'nda 2-D sınıfında öğrenci olan Y.E.'nin üzerine sabitlenmeyen dolap devrildi. Sınıfta bulunan 1 metre 80 santim yüksekliğindeki dolabın altında kalan Y. ağır yaralandı. 

Bu sırada aynı okulda 4'ncü sınıfta okuyan Y.'nin ağabeyi M.S.E., koşarak geldiği sınıfta kardeşini dolabın altında kanlar içersinde görünce baygınlık geçirdi. Y. dolabın altından çıkartılıp Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. 

Başına darbe alan, vücudundaki birçok kemikte kırıklar tesbit edilen Y., beyin ameliyatı geçirdikten sonra yoğun bakıma alındı. Ağabeyi M.S.E ise okulda sağlık ekibi tarafından müdahale edildi. O da yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamadı.

BABAYI OKUL İDARESİ DEĞİL SINIF ANNESİ ARADI

Olayı, kendisini telefon ile arayan sınıf annesinden öğrenen avukat baba Adnan Ertaş, geldiği Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakım ünitesinin önünde oğlunun doktorlarından gelecek iyi haberi bekliyor. 

Şu anda tek beklentisinin oğlunun sağlığına kavuşması olduğunu söyleyen Adnan Ertaş, "Olayı bana okul idarecileri değil, sınıf annesi telefon ile bildirdi. Onu bu durumda gören diğer oğlumun da pisikolojisi bozuldu. Çocuk ağlıyor, yemek yemiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi. Adnan Ertaş, daha sonra cep telefon ile arayıp "Geçmiş olsun" demek isteyen okul yönetecileri ile "Durumum iyi değil" diyerek görüşmediğini açıkladı.

HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Y.’nin tedavisini sürdüren Doç. Dr. Özgür Taşkapıoğlu, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu, hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi. "Y.’nin şu andaki durumu ilk geldiği zamandan daha iyi" diyen Doç.Dr. Özgür Taşkapıoğlu, şunları söyledi:

"Hasta üzerine dolap devrildikten sonra şuuru kapalı olarak acil servise getirildi. Kafa tabanında ve kafatasının üst kısmında kırıkları vardı. Takip amacı ile yoğun bakıma yatırdık. Beyin kanaması geçirdiğini tespit edince gece ameliyata aldık. Kanama tamamen boşaltıldı. Şu an yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Hayati tehlikesi de devam ediyor. Yalnız, şu andaki durumu ilk geldiği zamandan daha iyi. Bundan sonraki süreçte ölçtüğümüz beyin basıncı normal. Takibine devam edeceğiz. Bu ciddi bir tramva, ağırlığı konusunda net bir fikrimiz yok ama kafatasında bu derecede bir kırığa sebep olması için ağır olması gerekiyor"

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıztez ise "Çocuğumuz ciddi bir travma sonrasında hastanemize getirildi. Acil koşullarda ameliyatı yapıldı. Şu anda durumu iyiye gidiyor. Ne yazık ki hayati tehlikesi devam ediyor. Gerekli tedavileri devam edecek. İnşallah en kısa zamanda iyileşmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

VELİLER TEPKİLİ

Okuldan çocuklarını almaya gelen veliler ise olayda ihmal olduğunu, aynı durumun kendi çocuklarının da başına gelebileceği için tedbir alınması gerektiğini söyledi. Olayı gören çocuklar da Y.’nin olay anında çok yara aldığını ve şu anda sınıfın kapatıldığını belirtti.

OKUL İDARESİ KONUŞMA TALEBİNİ REDDETTİ

Bu arada, Canaydın İlkokulu idarecileri kendilerini arayan DHA muhabirinin konuşma talebini kabul etmedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise Yusuf'un üzerine düşen dolabın geçen eğitim döneminde sabit olduğunu, yaz tatilinde boya ve badana yapıldığını, bu sırada sabit olduğu için de dolabın arkasının boyanamadığını belirtip, "Nasıl sabit olmayan hale geldi bilmiyoruz, araştırıyoruz" dedi.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturmaya başlandı. (Bursa/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gülmen ve Özakça’nın 14 avukatı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Kevin Durant’ten Twitter özrü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...