20 Eylül 2017 06:45

Erdoğan: Üniversiteye giriş sistemi de değişecek

ABD'de konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TEOG'un ardından üniversiteye giriş sınavıyla ilgili de değişiklik yapılacağını söyledi.

Paylaş

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitaben yaptığı konuşma ve diğer temaslarının ardından New York'ta kaldığı otele dönen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, otel girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, son günlerde Türkiye'nin gündemindeki önemli konulardan biri olan TEOG ile ilgili, "TEOG yerine nasıl bir sistem olacağı ile ilgili çalışmalarımız var" diye konuştu.

Üniversiteye girişlerle ilgili de çalışma yapıldığını belirten Erdoğan, "Hazırlıklarımız var. Bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin. Sadece kendi derslerine odaklansınlar' diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, üniversiteye giriş sınavıyla ilgili bir değişiklik yapılacağının sinyalini verdi ve 'O da olacak, o konuda da çalışılıyor' dedi. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: BİR AY İÇİNDE BAKANLIĞA SUNARIZ

TRT Haber'de açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, "TEOG yerine geçecek yeni sistemi bir ay içinde Bakanlar Kuruluna sunarız" dedi.

Yılmaz, TRT Haber'de yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanlığımız ölçme değerlendirme konusunda Türkiye'nin en uzman kuruluşu. Bakanlar Kuruluna sunacağız. Bir ay içerisinde Bakanlar Kuruluna sunarız, tamamdır denildikten sonra hemen açıklarız. 

Bizim programımızda var, 'üniversite sınavları birden fazla yapılacaktır' diye. Üzerinde çalışıyorlar. Olgunlaştığında inşallah halkımızın önünü sunulacak." (HABER MERKEZİ)


CHP'Lİ ADIGÜZEL: TEOG'LA İLGİLİ ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ?

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, hiçbir bilimsel ön hazırlık yapılmaksızın bir gecede TEOG’un kaldırılmasını Meclis gündemine taşıdı. 

Milli Eğitim Bakanı tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Adıgüzel, Bakana AKP’lilerce eleştirilen TEOG’un yine AKP tarafından getirilen bir sistem olduğunu hatırlatarak “Başarısız ilan ettiğiniz TEOG’un kendi iktidar döneminizde uygulanmaya başlayan bir sistem olduğunu unutma gafletini bir kenara bırakıp; başta öğrenciler, veliler ve eğitimciler olmak üzere, kamuoyundan özür dileyecek misiniz?​” diye sordu.  

AKP’nin ‘Her şeyi ben bilirim’ anlayışının, bugün Türkiye’deki milyonlarca öğrenci, veli ve eğitimciye fatura edildiğinin altını çizen Adıgüzel, “İktidar, geçtiğimiz yıllarda eğitim sistemine yönelik eleştirileri, görüşleri her şeyi ben bilirim mantığıyla göz ardı etti. Bugün, durum ortada. Türkiye’de eğitim iflas etti. İktidara sormak lazım. Yeni geliştirilecek sistemde de her zamanki gibi sivil toplumun, sendikaların, eğitimcilerin ve muhalefetin görüş ve önerilerini göz ardı mı edeceksiniz? Çocuklarımızı ve gençlerimizi yine başarısızlığınıza ve öngörüsüzlüğünüze mi kurban edeceksiniz?​” dedi. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Çevreci çifti öldüren Yamuç, cezaevinde ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Gülmen ve Özakça’nın 14 avukatı tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa