20 Eylül 2017 06:25

Edirne'de 112'ye asılsız ihbar yapan 2 kişiye 5'er ay hapis

Edirne'de 112'ye asılsız ihbar yapan 2 kişiye 5'e ay hapis cezası verildi.

Paylaş

Edirne 'de 112 Acil Servis'e asılsız ihbarlarda bulundukları gerekçesiyle savcılığa şikayet edilen 3 kişiden 2'sine, mahkeme tarafından 5'er ay hapis cezası verilirken, 1 kişi de 250 lira idari para cezasına çarptırıldı. Hapis cezaları mahkemece ertelendi. İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, bir günde yaklaşık 1500 çağrı aldıklarını ve bunlardan sadece 150'sinin doğru çıktığını söyledi.

Edirne'de 19 istasyon ve 43 ambulansla hizmet veren Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği, 112 Acil Servise günde gelen 1500 kadar çağrıya cevap verirken, birçoğunun asılsız çıkması nedeniyle büyük zaman kaybı meydana geliyor. Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, yüzde 90 oranında çağrıların asılsız ve gereksiz olduğunu ifade ederek, gerçek vakalara ulaşmakta güçlük çekildiğini söyledi.

ASILSIZ İHBARLARA 5 AY HAPİS CEZASI

Edirne Sağlık Müdürlüğü, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Tuna son dönemde şikayet ettikleri 3 kişiden 2'sinin asılsız ihbarlar nedeniyle Edirne Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 5'er ay hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Tuna, "1 kişi de Kabahatler Kanunu gereğince 250 lira idari para cezasına çarptırıldı. Bu durumda gereksiz, asılsız ihbarda bulunan, personele küfür eden kişiler hakkında mahkemece hapis cezası verildiğini söylemek gerek. Lütfen 112 acil sağlık çağrı merkezlerimizi bu nedenlerle meşgul etmeyelim" diye konuştu. Tuna verilen hapis cezalarının mahkeme tarafından ertelendiğini de sözlerine ekledi. (Edirne/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Goran Dragic'e Drazen Petrovic'in forması hediye edildi

SONRAKİ HABER

'Suriyeliler imam hatiplere yönlendirilsin' genelgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...