'Damadın arkadaşından 30 dolarlık Bitcoin, alkışlıyoruz...'

Kripto para hayatımıza oldukça yerleşti. İstanbul Avcılar'daki bir düğünde damadın arkadaşı, mutlu çifte takı olarak 30 dolarlık Bitcoin gönderdi.

19 Eylül 2017 20:37
Paylaş

Son zamanlarda adlarından oldukça sık söz ettiren kripto para birimleri gün geçtikçe hayatımızda daha da büyük yer tutuyor. Artan medencilik faaliyetleri nedeniyle ekran kartı piyasasını alt üst eden, öngörülemez yükseliş ve düşüşleri ile borsada oldukça fazla rağbet gören, 2007'den bu yana değerleri yüzlerce kat artan ve bazı devletlerin kullanımına ve ürtetimine yönelik ciddi yasal hazırlıklar yaptığı kripto palardan en popüleri ise Bitcoin. Fakat bu kez habere konu olan Bitcoin'in inanılmaz yükselişi ya da düşüşü değil Avcılar'da düzenlenen bir düğünde takı olarak kullanılması.

Kripto paraların günlük kullanımdaki yeni boyutu, Avcılar'da önceki gün bir düğün salonunda düzenlenen, Demet Sarıaltun ile Enes Kolukırık çiftinin düğününde ortaya çıktı.

Doğan Haber Ajansının aktardığına göre takı merasimi sırasında sahneye çıkan damadın arkadaşı Bilal Temur, önce düğün hediyesi olarak geline 100 lira taktı. Ardından akıllı telefonu çıkaran Temur, "Bitcoin" hesabı aracılığıyla damadın hesabına 30 dolar yolladı. Damat da paranın hesabına gelip gelmediğini yine cep telefonundan kontrol etti. Bu anlar ise cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yozgat'ta şiddetli rüzgar ağaçları devirdi

SONRAKİ HABER

Erdoğan ve Trump yemekte bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...