27 Temmuz 2012 05:37

Erdoğan'dan bir Suriye tehdidi daha

Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin kendi yaşadıkları bölgelerde yönetimi ele geçirmeleri Erdoğan'ın birinci gündemini teşkil etmeye devam ediyor. Erdoğan dünden sonra bugün de Suriye'de bulunan Kürtleri tehdit ederek, "900 km sınırı olan bir ülke sessiz kalır mı?" dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın başla

Erdoğan'dan bir Suriye tehdidi daha
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın başlayacak olan Londra Olimpiyat Oyunları'na katılmak için hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyerek, Suriye Kürtlerinin yönetimi ele geçirmesini değerlendirdi. Erdoğan, "Yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüyoruz. Sınırda güvenli bölge, tampon bölge alternatiflerimiz arasında. Sürece göre değerlendirme yapılıyor. Bu konuyla ilgili kurumlar yoğun bir çalışma içinde" dedi. Erdoğan bu konuda PKK'nin kamplaşmasına ve bunun Türkiye için bir tehdit olmasına asla izin vermeyeceklerini savunarak, "Konuyla ilgili bütün tedbirler alınmaktadır. Gerek TSK, gerek bu konudaki ilgili birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

'SURİYE'DE KÜRT ULUSAL KONSEYİ OLUŞTURULMASI YANLIŞ'MIŞ

Suriye'de Kürt Ulusal Konseyi oluşturulması yaklaşımının yanlış bir yaklaşım olduğunu savunan Erdoğan, "Suriye Kürt Ulusal Konseyi oluşturulması yaklaşımı yanlış bir yaklaşımdır. Biz Suriye'de toprak bütünlüğünün parçalanmasını istemiyoruz. Kaldı ki Kuzey Suriye sadece Kürt kardeşlerimizden oluşmuyor. 900 km sınırı olan bir ülke sessiz kalır mı? Tahriklere gelmeyiz gerekli adımları atarız. Bizi kimse tahrik oyununa getirmeye çalışmasın. Atılması gereken adımlar geldiği zaman atılacaktır. Halkın dediği olmalı ve olacak. Halkın önüne sandığı getirmeliyiz" dedi. Erdoğan'ın ayrıca isim kullanmadan "En geç çarşamba günü Kuzey Irak'taki yerel yöneticilerle konuşulacaktır" demesi dikkat çekti.

'45 BİN MİSAFİRİMİZ VAR'

Suriye'nin alt ve üst yapısıyla çökertildiğini söyleyen Erdoğan, "Kendi insanını şu anda şudur budur ayırt etmeksizin uçaklarıyla bombalayan bir yönetim olabilir mi? İnsanlar kaçmak durumunda kalıyor. Sadece bizim ülkemizde 45 bin civarında misafirimiz var. Esad şu anda hakimiyetini kaybetmiştir. Ne yazık ki kendilerine yaptığımız uyarılar kaale alınmadı. Artık Suriye'de Esad ve çevresindekiler gidicidir. Suriye artık yeni bir döneme hazırlanıyor. Bu zulme katılanlar tarihin affetmeyeceği zihniyet, düşünce ve ülkeler olacaktır" şeklinde konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu KESK’lilere kart gönderildi

SONRAKİ HABER

Kürtçe tıp sözlüğü oluşturulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...