19 Eylül 2017 18:12

Suriyeli ve Türkiye’den sanatçılar bir araya geliyor

15. İstanbul Bienali'nde Suriyeli ve Türkiye’den sanatçılar iki hafta boyunca birlikte üretim ve paylaşımda bulunacaklar.

Paylaş

Suriyeli ve Türkiye’den sanatçıların birlikte üretimlerini esas alan “Together” adlı çalıştay serisinin ikincisi  Uniq Gallery’de başladı. 15. İstanbul Bienali “Komşu” etkinliği kapsamında gerçekleştirilecek çalıştayda Uniq Gallery, iki hafta boyunca bir üretim ve paylaşım mekanı olarak kullanacak. Sanatçılar komşu iki kültürün etkileşimi içerisinde üretim yapacak. 1 Ekim tarihine kadar üretilen eserler 20 Ekim-24 Kasım arasında Unşiq İstanbul’daki Turkmall Sanat’ta sergilenecek. Çalıştayda yer alacak sanatçılar şunlar: Abdulrazzak Alsalhani, Emel Ülüş, Emre Çalış, Eyas Jaafar, Falak Al Ghazzi, Hale Arslan, Hiba Aizoug, Nehir Sağdıç, Rand Ramadan, Sevim Kaya.

FIRSAT YARATMAYI AMAÇLIYOR

Sanatçılar ve sanat uzmanları arasında, sanatsal iletişim ve paylaşım kadar, gelecek dönemde olabilecek iş birlikleri için fırsat yaratmayı amaçlayarak yola çıkan proje, kişisel birlikteliklerin yanı sıra toplumsal ve kültürel temaları besleyerek sürdürülebilirliği sağlamayı hedefliyor. 2016 yılında gerçekleştirilen ilk çalıştaydan sonra İstanbul’un sanat atmosferiyle daha etkili bir şekilde temas etme şansı bulan Suriyeli sanatçılar yıl içerisinde karma sergilere davet edildi ve temsil edilme fırsatı yakaladı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çankırı’da yıldırımlar orman yangınına neden oldu

SONRAKİ HABER

Ziraat Türkiye Kupası 3. turda bugünün maçları tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...