Aydın'da esnaf tezgahları için oturma eylemi yaptı

Aydın'da zabıtaların, pazar esnafının tezgahlarını açmaya izin vermemesi üzerine esnaf Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı.

19 Eylül 2017 16:39
Paylaş

Aydın'ın Efeler ilçesi Ramazan Paşa Mahallesi'nde ürünlerini sergileyen Salı Pazarı esnafı, Efeler Belediyesi zabıta ekiplerinin, haftaya aynı yerde tezgah açamayacaklarını söylemesi üzerine tepkilerini Aydın Büyükşehir Belediyesi merdivenlerinde oturma eylemi yaparak dile getirdi. Eylem üzerine esnafa haftaya aynı yerde sergi açabilecekleri söylendi.

Ramazan Paşa Mahallesi Umut ve Sevgi Yolu Caddesi 25'inci Sokak'ta yıllardan bu yana ürünlerini sergileyen Salı Pazarı esnafına sabah saatlerinde Efeler Belediyesi zabıta ekipleri tarafından tebligat iletildi. Tebligatta gelecek hafta pazarcıların sergi açamayacakları 26 Eylül Salı günü Zafer Mahallesi 106 ve 117 Sokak'ta sergi açmaları istendi. Sokağın dar olması nedeniyle pazarın taşınacağını öğrenen bir grup esnaf, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ile görüşmek için makamına gitti. Konunun muhatabının Efeler Belediyesi olduğu söylenen çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 30 kişi bir sonuç alamayınca Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önündeki merdivenlere oturarak eylem yaptı.

'SÖZ VERDİLER'

Pazarcılardan Döndü Karataş, seçimden önce kendilerine söz verildiğini belirtirken şöyle dedi:

"Oylarımızı veriyoruz bir süre sonra zabıtalar bizim başımızda. 6 yıldan beri o sokakta sergi açıyorum ve paramı yatırıyorum. 'Bize oy verin', dediler verdik. Bugün de zabıtalar geldi tebligat verdi. Haftaya burada sergi açmayacaksınız, dediler. Biz yine aynı yerde sergi açmak istiyoruz" dedi. Aydın Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç de pazarcıların yanına gelerek, "Belgeler Efeler Belediyesi görevlileri tarafından sizlere verildi. Bizim görev ve yetki alanımızda değil. Bizim konuyla ilgili yapacak bir şeyimiz yok. Dolayısıyla Efeler Belediyesi ile görüşmeniz gerekir. Kanunen de bu iş böyledir. Ben sizleri tanıyorum ve seviyorum ama bizim yapabilecek bir şeyimiz yok."

Uzun süre merdivenlerde oturan esnaf Efeler Belediyesi yetkilileri ile yaptıkları görüşmeden olumlu sonuç aldı. Görüşme ardından esnafların yine aynı yerde sergi açabilecekleri söylendi. (Aydın/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Barzani’nin başdanışmanı: Türkiye henüz karar vermedi

SONRAKİ HABER

Beşiktaş'tan Adriano ve Negredo'nun durumu hakkında bilgi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...