19 Eylül 2017 14:09

Emek Gençliği: Tüm sınavlar kaldırılmalıdır

TEOG sınavının kaldırılması ve süren tartışmalarla ilgili Emek Gençliği’nden bir açıklama geldi.

Paylaş

Cem GÜL
İstanbul

Emek Gençliği, TEOG sınavının kaldırılmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan İsmet Yılmaz’ın ‘Bize güvenin’ açıklamalarına dikkat çeken Emek Gençliği, “Onlarca kez yapılan bu sınavların epi topu 120 sorusunu bile yanlışsız hazırlayamayanlar, puan hesaplama ve yerleştirmelerini bile hatalı açıklayanlar, defalarca sınav sorularının çalınmasından sorumlu olanlar bugün yaptıkları açıklamada ‘bize güvenin’ demektedir. Ne AKP iktidarı Erdoğan yönetiminin ne de eğitim sisteminin güvenilecek bir yanı yoktur. Bu ülkede onlarca genç sınavlar yüzünden intihar etmiştir. TEOG uygulamasını ‘daha güzel olacak’ diyerek 3 yıl önce getiren de AKP hükümetidir! Daha birkaç yıl önce TEOG’tan düşük not aldığı için intihar eden Berrin’nin, okuyabilmek için çalışırken can veren gençlerin sorumluluğu Erdoğan-AKP yönetiminin üzerindedir!” açıklamasında bulundu.

BU TABLONUN SORUMLUSU AKP’DİR

“Bakan Yılmaz ‘etüt merkezlerinin sırf TEOG'dan dolayı arttığını’ söylerken bu ülkenin gençleri ve ailelerine yalan söylüyor!” denilen Emek Gençliği açıklamasında, “Sınav sisteminin tamamen paralı hale getirilmesinin, her köşe başına dershane, etüt merkezi, özel okul açılmasının, emekçilerin çocuklarını meslek ve imam hatip liselerine mahkum edenin kendisi AKP hükümetidir. Türkiye gençliğinin yıllardır mücadele verdiği sınavsız eğitim talebi TEOG’un kaldırılmasıyla çözülemez! İsmet Yılmaz’ın bu açıklamasının arkasında olan gerçeği bizler çok iyi biliyoruz.  Erdoğan-AKP yönetimi iyi eğitim veren okulların kapısını emekçilerin çocuklarına kapatmaktadır. 

Parası olmayan gençlere ‘iyi okulları zenginlere bırakın, siz cihadist-dindar bir bilinçle şekilleneceğiniz, matematik değil cihat öğreneceğiniz okullara gidin.’ diyorlar.  Genç işsizlik oranının tarihin en yüksek rakamlarını gördüğü, her beş gençten birinin işsiz olduğu, çalışanının da git gide kötüleşen koşullarda çalıştığı ülkede, nitelikli ucuz işgücü ordusunun bir parçası olmak, gençliğe dayatılmaktadır. İç ve dış politikanın ihtiyaçlarına göre savaşlarda ölecek, yaralanacak ‘şehit ve gazi’ denilerek kutsanacak cihadist dindar bir nesil istiyorlar!  İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada ‘Türkiye’yi hep beraber 21. yy’a taşıyacağız’ derken matematik yerine cihat öğretmeyi kafasına koymuş, bilimsel eğitimin son kırıntılarını da müferedattan silmiş bir hükümetin bakanı olarak, “21. yüzyılın Ortaçağ karanlığını bu ülkenin çocukları ve gençlerinin yaşamında inşa edeceğiz” demek istemektedir!” ifadeleri kullanıldı.

‘TEOG’UN KALDIRILMASI YETMEZ’

Türkiye gençliğinin yıllardır mücadele verdiği sınavsız eğitim talebinin TEOG’un kaldırılmasıyla çözülmeyeceğini belirten Emek Gençliği açıklamasında, “ AKP-Erdoğan yönetiminin ve onların arkasındaki sermaye güçlerinin gençliğe biçtikleri karanlık tablo ve gelecek biz mücadele edersek yok olabilir. Parasız eğitim istiyoruz! Bilimsel, demokratik eğitim istiyoruz! Tüm sınavların kaldırılmasını istiyoruz!” denildi.

ÖNCEKİ HABER

Devlet Tiyatroları 1 Ekim'de perdelerini açıyor

SONRAKİ HABER

2017 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Cevat Çapan’a verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...