19 Eylül 2017 13:28

Trump BM kürsüsünde: Kuzey Kore'yi tamamen yok edeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, ilk kez Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsüne çıktı.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, ilk kez çıktığı BM Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Trump, ABD’nin tehdit edilmesi halinde Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nde “tamamen yok etmekten başka seçeneği kalmayacağını” söyledi. Trump, “Kuzey Kore’yi tamamen yok etmekten başka çaremiz yok” dedi.

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Donald Trump, konuşmasında Türkiye’nin de adını andı. Trump, mülteci krizi konusundaki çabaları Türkiye ve Ürdün’e teşekkür etti.

‘ÖNCE AMERİKA’ VURGUSU

Trump’ın konuşmasında ‘ABD’nin çıkarlarını savunma’ vurgusu yapması dikkat çekti. “Ulus devlet halkların hayatlarını daha iyi kılmanın en iyi aracı olmaya devam ediyor” diyen ABD Başkanı, “Bütün ulusların kendi halklarının çıkarlarına ve diğer egemen ulusların haklarına saygı duymasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Diğer ulusların ABD’yle yaptığı anlaşmalardan artık haksız yere faydalanamayacağını’ söyleyen Trump, “Vatandaşlarımız özgürlüğümüzü savunmak için çok büyük bir bedel ödedi. Aynı zamanda bu ülkede temsil edilen diğer ülkeleri korumak için de bedel ödedi” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Evrensel Muhabiri Eylem Nazlıer, Musa Anter ödülünü kazandı

SONRAKİ HABER

Vanlılar yarın ‘Vicdan ve Adalet Mitingi’nde buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...