19 Eylül 2017 10:45

Muş Ovası'ndaki kuraklık üreticileri vurdu

Muş Ovası’ndaki kuraklık karpuz üreticilerini etkiledi. Üreticiler, bir yıllık emeklerinin boşa gittiğini söylüyor.

Paylaş

Diyarbakır’dan gelerek Muş Ovası’nda karpuz eken üreticileri, kuraklık vurdu. Üreticiler, bir yıllık emeklerinin boşa gittiğini, masraflarını bile çıkaramadıklarını söyledi.

Muş- Erzurum kara yolu üzerinde ekim yapan üreticinin karpuzları kuraklık nedeniyle tarlada kurudu. Üreticilerden Veysel Aktaş, kuruyan karpuzları hayvanlara yem olarak verdiklerini anlattı. Diyarbakır’dan gelerek Muş’ta karpuz ekimi yapan Sinan Deniz, 140 dekar alanda, kilosu 7 bin lira olan tohum ektiğini bildirdi. Karpuzların kuraklık nedeniyle içten kuruduğuna işaret eden Sinan Deniz, ilkbahar ayında ekilen karpuz fidelerinin normal büyüklüğe ulaştığını hatırlattı. 

‘DEVLET YARDIM ETSİN’

Karpuzun tarladayken kuruduğunu ve bu yüzden hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Deniz, şöyle konuştu: “Yaz mevsimi çok kurak geçti. Biz her şeyin yolunda gittiğini sanıyorduk. Ancak karpuz son 1 hafta içinde beyaz kabak rengine dönüştü. Kestiğimizde içinin kuruduğunu gördük ve emeğimizi tarlada bıraktık. 140 dekar alandan 550 ton karpuz almayı hedefliyordum. Sadece 50 ton karpuz sağlam çıktı. Emeğimizi bir kenara koyun, maddi zararım 250 bin lira. Çiftçilere kuraklık nedeniyle devlet yardım etmelidir.” (Muş/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cihaner ve Kazan: FETÖ kumpasları sürdürülüyor

SONRAKİ HABER

Düğün katliamı davasında 3 sanıkla yargılama yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...