19 Eylül 2017 10:35

4. İzmir Rüzgar Sempozyumu 28 Eylül’de başlıyor

‘İzmir Rüzgar Sempozyumu’nun dördüncüsü Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenecek.

Paylaş

İlki 5-7 Nisan 2001 tarihinde Alaçatı’da gerçekleştirilen “İzmir Rüzgar Sempozyumu”nun bu yıl dördüncüsü Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenecek. 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir şubeleri tarafından düzenlenen 4. İzmir Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi 28-30 Eylül tarihlerinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecek. 

“Yerli Üretim ve Yan Sanayi” temasıyla gerçekleştirilecek olan sempozyumda, bu alanda çalışan akademisyenler, mühendisler bir araya gelerek tartışma platformu oluşturacak. 

Konuyla ilgili bugün EMO İzmir Şube binasında basın toplantısı düzenlendi. Burada konuşan EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, ülkenin enerji ihtiyaçları için öncelikle yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanılması gerektiğini vurgulayarak, bu yılki konuyu da “Yerli Üretim ve Yan Sanayi” olarak belirlediklerini ifade etti. 

2014 yılından şimdiye kadar rüzgar enerjisi potansiyelinin arttığını söyleyen Ulutaş, “Türkiye genelinde 48 bin MW’lık rüzgar enerjisi potansiyeli bulunduğu dikkate alındığında ise 6 bin MW’la potansiyelimizin yalnızca yüzde 12-13’lük kısmını kullanabildiğimiz söylenebilir. Henüz yolun başlangıcındayız. Ülkemizin rüzgar potansiyelinin kullanım oranı doğaya, çevreye, kültürel ve tarihsel dokuya zarar vermeden büyütülmesi olanaklıdır. Rüzgar ve güneş enerjisine ilişkin AR-GE çalışmalarının teşvik edilmesi gerekmektedir” dedi. 

İthal kaynaklar yerine yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımı önündeki sorunların çözümüne odaklanan bir etkinlik düzenleyeceklerini belirten MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin de, “Üç günlük programda açılış oturumunun yanı sıra, “Rüzgar Enerjisinin Geleceği ve YEKA” , “Rüzgar Enerjisi Teknik Standartları” , “Yerli Rüzgar Endüstrisi” gibi konularında işlendiği sekiz oturum gerçekleştirilecek. Ayrıca sempozyum paralelinde sergimiz de düzenlenecek” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irak ordusu, Anbar’ın batısına operasyon başlattı

SONRAKİ HABER

Cihaner ve Kazan: FETÖ kumpasları sürdürülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...