19 Eylül 2017 10:35

Irak ordusu, Anbar’ın batısına operasyon başlattı

Irak ordusunun Anbar’ın batısını IŞİD’den kurtarmak amacıyla operasyon başlattığı bildirildi.

Paylaş

Irak devlet televizyonunun haberine göre, Irak güçleri sabah saatlerinde Anbar’ın batısında yer alan Ane ve Reyhane bölgesini IŞİD’den kurtarmak için operasyon başlattı.

IŞİD, yaklaşık 3 yıl önce Ane’yi ele geçirmişti. Irak ordusu, dün Anbar’ın batısındaki Akkaşat bölgesini IŞİD’den geri almıştı.

IŞİD’E ‘TESLİM OLUN’ BROŞÜRÜ

Öte yandan Irak Hava Kuvvetlerine ait uçaklardan ülkenin kuzeyinde IŞİD’in kontrolünde bulunan bölgelerdeki militanlara “teslim ol” çağrısı yapılan broşürler attığı bildirildi.

Savunma Bakanlığına bağlı askeri basın ağından yapılan açıklamada, “Irak Hava Kuvvetlerine ait uçaklar Kerkük’ün Havice ilçesinin merkezi ve ona bağlı er Riyad, el Abbasi, ez Zab ile Dakuk ilçesine bağlı er Reşad nahiyelerine ayrıca Selahaddin vilayetine bağlı eş Şirkat ilçesine binlerce uyarı broşürü attı” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Ninova ile Anbar’a bağlı Akaşat bölgesi için "kurtuluş saatlerinin çok yakın olduğu" belirtildi. Açıklamada ayrıca IŞİD militanlarına teslim olma ve ölüm arasında tercih yapmaları için son uyarının yapıldığı kaydedildi.

Irak ordusu, Haziran 2014’te IŞİD’in kontrolüne geçen Musul’u yaklaşık 9 ay süren askeri operasyonların ardından 10 Temmuz’da tamamen geri almıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Netanyahu ve Sisi ilk kez kameraların karşısında

SONRAKİ HABER

4. İzmir Rüzgar Sempozyumu 28 Eylül’de başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...