19 Eylül 2017 10:27

Trump, Venezuela’yı yine tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Maduro’yu ‘Otoriter yönetimi sürdürmesi halinde’ daha ciddi adımlar atmakla tehdit etti.

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için New York’ta bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Latin Amerika ülkelerinin liderleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak Venezuela’daki son gelişmelere değinen Trump, Nicolas Maduro yönetimini ‘sosyalist diktatörlük’ olarak tanımladı ve ‘Ülkedeki demokrasiyi yok etmekle’ suçladı.

Trump, “Venezuela halkının komşuları ve dostları olarak amacımız, demokrasiyi yeniden inşa etmede, ülkelerini toparlamada ve özgürlüklerini yeniden kazanmada onlara yardım etmek olmalıdır” diye konuştu.

ABD yönetiminin bugüne kadar Venezuela’ya yönelik bazı ekonomik yaptırım kararları aldığını hatırlatan Trump, “Venezuela hükümetinin halka otoriter yönetimi empoze etmeyi sürdürmesi durumunda daha ileri adımlar atmaya hazırız” dedi. Trump daha önce de Venezuela’yı “askeri müdahale” ile tehdit etmiş, Latin Amerika ülkelerinden büyük tepki görmüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu, yurtlar için Meclis araştırması istedi

SONRAKİ HABER

Maltepe’de ‘Muharrem’ buluşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...