19 Eylül 2017 10:17

Tanrıkulu, yurtlar için Meclis araştırması istedi

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, öğrencilerin yurt ve barınma sorunlarının çözülmesi için Meclis araştırması istedi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, öğrencilerin yurt ve barınma sorunlarının çözülmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi. Devlet yurtlarının yetersizliğine dikkat çeken Tanrıkulu, öğrencilerin özel yurtlara veya vakıf yurtlarına mahkum edilmesini eleştirdi.  
Çocukları KYK yurtlarına giremeyen ailelerin özel yurtlara veya dernek, vakıf vb. yurtlara yönelerek ciddi riskler aldığına dikkat çeken Tanrıkulu, ailelerin çoğunluğunu emekli aileler oluşturduğunu belirtti. 

Ailelerin uzun yıllar sonucu elde ettikleri birikimlerini elden çıkarmak zorunda kaldığını ifade eden Tanrıkulu, “Bu hayat şartlarında ezilen bir çok öğrenci öğrenimlerine ara vermekte veya vazgeçmektedir” dedi.  

Dernek, vakıf vb. yurtlara yönelen öğrencilerin ise adeta sıkıyönetim uygulamaları ile tanıştığını belirten Tanrıkulu, “Kaldıkları yurtlarda dernek, vakıf vb. kuruluşların propagandalarına maruz kalmakta, düşünceleri baskı yoluyla değiştirilmekte, kendi hayatlarını yaşamak yerine yönlendirilen ve başkalarının düşüncelerini taşıyarak yaşama zorunluluğu ile hayatlarını sürdürmek zorunda kalmaktadır. Öğrencilerimizin yurt-barınma sorununun çözülmesi, yurtların mevcut sorunlarının tespit edilerek bu sorunların ortadan kaldırılması ve öğrencilerin sağlıklı, huzurlu ve rahat koşullarda öğrenim hayatlarını sürdürmeleri için Meclis araştırması açılması elzemdir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İlkokul öğrencilerine uzayı yanlış anlatmışlar

SONRAKİ HABER

Trump, Venezuela’yı yine tehdit etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...