Yeni eğitim öğretim yılını kuranla açtılar

İzmir Torbalı’da yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreni sırasında kuran okutuldu.

19 Eylül 2017 09:53
Paylaş

İzmir Torbalı’da 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının açılışı Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Tören sırasında kuran okutuldu.

Uygulama tepki çekerken, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı tören programında ise Kuran okutulması ile ilgili bir bilgi yer almadı.

Siteden yapılan duyuruya göre 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı açılışı dolayısı ile okula 15 Temmuz şehidinin adı verildi ve ailesinin de katıldığı bir tören düzenlendi.

Tören programına, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, AKP’li Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun da katıldı ve şehide ait düzenlenen köşenin açılışı yapıldı.

Eğitim Sen Torbalı Temsilcisi Nuri Önder ise, okullarda 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili etkinliklerinin sürdürüldüğünü belirterek, “Resmiyette yeri olmayan kuran okuma gibi törenler düzenleniyor. Resmi bir törende yapılacaklar bellidir, duyurulur. Kuranla okul açılmaz, bu tür uygulamalar laik ve bilimsel eğitime aykırı” dedi.

MECLİS'E TAŞINDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, ise konuyu Meclis’e taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Zeynep Altıok önergesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevinin çocukları topluma, hayata ve geleceğe hazırlamak olduğunu, bunu da ancak çağdaş ve kanıtlanmış eğitim anlayışıyla gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Altıok önergesinde “Bizlerin laik, bilimsel ve ilerici eğitim istediğimiz günlerde İzmir’de yaşanan bu olay açıkça hem Laikliğe meydan okumak hem de toplumun din duygularını suiistimal etmektir” dedi. 

Altıok, Laikliğin çağdaş ve özgürlükçü eğitim anlayışının olmazsa olmazı olduğunu kaydederek “Bunu yapan idareciler Anayasa’nın 2. Maddesi’ne ve devrim kanunlarına açıkça karşı gelmişlerdir. Haklarında gereken idari işlem ve soruşturmalar en hızlı şekilde açılmalı. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı bu tip kafalardan uzak tutmak her yurttaşın ve her Milletvekilinin sorumluluğudur” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘Tecavüz marşı’ davasına bakacak mahkeme bulunamıyor

SONRAKİ HABER

Cihatçı gruplar Hama'da saldırıya geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...