19 Eylül 2017 07:54

Yangın için tuhaf önlem: Ormanlara giriş yasak

Karabük, Sakarya ve Kocaeli'den sonra Bolu'da da yangın riski nedeniyle ormanlara girmek yasaklandı.

Paylaş

Karabük, Sakarya ve Kocaeli Valiliklerinden sonra şimdi de Bolu Valiliği de sıcak hava, düşük nem ve şiddetli rüzgar ile birlikte yangın riskinin arttığı ormanlık alanlara girişi yasakladı. 

Sakarya ve Kocaeli Valilikleri, hava şartlarının yangın riskini arttırdığı bugünlerde 23 Eylül'e kadar ormanlara girişleri yasakladı. Yapılan açıklamada, illerdeki ormanlık alanlara 23 Eylül'e kadar görevliler dışında kimsenin giremeyeceği belirtildi.

Yasak sonrası ormanlara girmeye çalışan araç ve şahısların ise jandarma ve emniyet birimleri tarafından uzaklaştırılacağı ifade edildi.

KARABÜK’TE 22 EYLÜL’E KADAR ORMANLARA GİRİŞ YASAK

Dün de Karabük Valiliği açıklama yaparak 22 Eylül tarihine kadar ormanlara girişleri yasaklamıştı.

Valilikten yapılan açıklamada son dönemde mevsim normallerinin üzerinde bulunan sıcak havanın yanında düşük nem ve şiddetli rüzgar nedeniyle oluşabilecek orman yangınlarına karşı ek tedbirler de alındığı belirtilmiş ve  şöyle denilmişti:

"Orman İşletme Müdürlüklerinin ilk müdahale araçları ile 11.00-22.00 saatleri arasında devriye gezilecek ve araziye hakim noktalarda gözetleme yapılacaktır. İlk müdahale araçlarındaki görevliler ile şüpheli araç ve şahısların orman dışarısına çıkarılması için uyarılarda bulunulacaktır. Belirlenen ve izin verilen mesire alanları haricinde ateş ve piknik yapılmasına müsaade edilmeyecektir. Bahçe temizliği ve anız yakılmaması konusunda vatandaşlarımıza cami ve belediye hoparlörleri vasıtasıyla uyarılar yapılacaktır. Köy ve mahalle muhtarları ile köylerde hayvancılık ve tarım işleri ile uğraşan vatandaşlarımıza SMS yolu ile orman yangını konusunda uyarı mesajları gönderilecektir"

BOLU VALİLİĞİNDEN DE YASAK GELDİ

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Eylül ayında hava sıcaklıklarının yüksek, nem oranının ise düşük seyrettiğine dikkat çekilerek orman yangınlarının önüne geçilebilmesi tedbirler alındığı belirtilerek şöyle denildi: "Bu kapsamda tüm ormanlık alanlara, görevliler dışında girişler 22 Eylül saat 24.00’e kadar  yasaklanmıştır” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe'ye Eljif Elmas müjdesi

SONRAKİ HABER

Youtube Neo-nazizme tepkiyi engelledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...