26 Temmuz 2012 09:41

Tanrıkulu’dan Karakullukçu hakkında suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrukulu, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu hakkında soruşturma başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’nun İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığının 100 milyon liralık usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlattığı

Tanrıkulu’dan Karakullukçu hakkında suç duyurusu
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrukulu, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu hakkında soruşturma başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’nun İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığının 100 milyon liralık usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlattığı soruşturmada, örgüt liderliği iddiasıyla tutuklu bulunan İş Adamı Hayrettin Aksoy ile yine soruşturmada adı geçen ve tutuksuz yargılanan İş Adamı Yalçın Bayrak aracılığıyla 3 defa görüşme yaptığı ve davada Karakullukçu’dan destek istediği yönünde haberler basında yer bulmuştu.

‘SORUŞTURMA AÇILSIN’

Tanrıkulu, bu haberler üzerine Danıştay başkanı hakkında dün Danıştay önünde yaptığı basın açıklamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna konu olan görüşmelerin Karakullukçu tarafından kabul edildiğini belirten Tanrıkulu, gerekli soruşturmaların yapılmasını istedi. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda ciddi endişelerin oluştuğunu ifade eden Tanrıkulu, bu başvurunun zorunlu hale geldiğini ekledi.

‘VAHİM BİR SUÇA KARIŞMIŞ OLABİLİR’

Başvurusunda basında çıkan haberleri ve Karakullukçu’nun verdiği demeçleri kaynak olarak gösteren Tanrıkulu, Karakullukçu’nun “Kendisine birçok ziyaretçi geldiğini ve gelenlerin kim olduğunu ve kimlerle ilişkide olduğunu bilemeyeceği” söylemini, ardından ise bir televizyon kanalına yaptığı çelişkili açıklamaları hatırlattı.

‘İZAHI MÜMKÜN DEĞİL’

Tanrıkulu, Karakullukçu’nun bu söylemlerinin Danıştay Başkanı sıfatını taşıyan bir yargıç için kabul edilemez olduğunu söyledi. Tanrıkulu, “Bu açıklamaların samimi olduğu kabul edilse bile, iddia edildiği üzere 15 Şubat, 26 Şubat ve 12 Mart tarihlerinde, bu kadar kısa sürede aynı kişiyle, kişinin elinde bir dosya olduğu halde 3 kere görüşülmesinin, özellikle de bu görüşmelerden birinin bir araçta gerçekleştirilmesinin izah edilmesi mümkün değildir” dedi.

‘MESLEĞİNİ BİLE İCRA EDEMEZ’

İddialar araştırıldıktan ve gerçek ortaya çıktıktan sonra Karakullukçu’nun mevcut görevi bir yana hakimlik mesleğini bile icra edemeyeceğini belirten Tanrıkulu, “Bu durumda Ceza Hukuku anlamında da vahim bir suça karışmış olabileceğini söylemek mümkündür” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD’de polis şiddeti tırmanıyor

SONRAKİ HABER

Pilotların otopsi raporu niye açıklanmıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...