Habur'da tatbikat sürüyor, alanı genişletildi

IKBY’de bağımsızlık referandumu kararına karşı Irak sınırında başlatılan askeri tatbikat devam ediyor.

19 Eylül 2017 07:24
Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Habur Sınır Kapısı arasında bulunan alanda başlattığı tatbikat devam ediyor. Tatbikat alanı düne göre biraz daha genişletilirken, sınır bölgesindeki askerlik hareketlilik de devam etti.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandumu ile ilgili tartışmalara, mesaj olarak değerlendirilen TSK'nin Irak sınırındaki tatbikatı; Irak sınırına 2 kilometre mesafedeki Habur Sınır Kapısı'ndaki TIR parkının hemen karşısındaki arazide dün başlatılmıştı. Tatbikata M-60-T tankları, kısa menzilli hava sistemi olan stinger füze rampaları, anti tank zırhlı muharebe araçları, geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe araçları, 2 fırtına obüs topu, tank çekicileri, ilk yardım araçları gibi yaklaşık 100 askeri araç katılıyor.

Tatbikat alanında bugün iş makineleri tatbikata katılan askeri araçlar için mevzi kazmaya devam etti. Tatbikata katılan tanklar ise bugün hazırlanan plana göre arazide manevra yaparak, beli konumlara yerleşti. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Altan Kardeşler ve Ilıcak davasında karar

SONRAKİ HABER

Star’da ‘kol saati’ tartışması sürüyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...