19 Eylül 2017 07:14

Süper Lig'de teknik direktör kıyımı: 5 haftada 4 hoca gitti

Süper Lig'de ilk 5 hafta sonunda 4 yerli teknik direktörle yollar ayrıldı. Son veda Rıza Çalımbay'dan geldi.

Paylaş

Süper Lig’de ilk beş hafta sonunda 4 yerli teknik direktör kulübünden ayrılmak zorunda kaldı. Teknik direktörlerin takımlarındaki kısa ömrü yerli hocaların ‘koltuk güvenliği’nin ne kadar düşük olduğunu ortaya koyuyor.

Ümit Özat’ın ilk 3 haftada 1 puan topladıktan sonra Gençlerbirliği’den ayrılmasının ardından 4 puanlı Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, 4. hafta öncesi takımdan ayrıldı. 5. hafta ise 2 hocanın vedasına sebep oldu. 3 puanlı Antalyaspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay ve 1 puanla ligin dibinde olan Osmanlıspor’dan Bülent Uygun’la yollar ayrıldı.

ÇALIMBAY: 5 MAÇLIK KREDİ Mİ OLUR?

Geçen sezon Portekizli Teknik Direktör Jose Morais’ten 6'ncı haftada takımı 2 puanla devralan Rıza Çalımbay, Antalyaspor’la sezonu beşinci tamamlamıştı. Sezon başında yıldız oyuncular Samuel Eto’o ve Samir Nasri’nin çıkardığı sorunlarla ve sakat oyuncularla boğuşan Çalımbay’ın “Geçen sezon kulüp rekorları kırdık. 5 maçlık kredi olur mu?​” sözleriyle sitemini dile getirdiği belirtildi.

MALATYA’DA ASIL SORU: İRFAN BUZ NİYE GİTTİ!

Yeni Malatyaspor, geçtiğimiz yıl İran Buz’la Süper Lig’e çıktıktan sonra yola Buz yerine Ertuğrul Sağlam’la devam etme kararı almıştı.
Osmanlıspor ise Hamza Hamzaoğlu ile ligin son 5 maçını kaybettikten sonra yeni sezona Bülent Uygun’la başlamıştı.

Geçtiğimiz sezon 11. haftada İbrahim Üzülmez’in yerine göreve gelen Ümit Özat, 24 haftada 35 puan toplamış ve sezonu 8. sırada tamamlamıştı.

Süper Lig’de Galatasaray, Kayserispor, Bursaspor, Alanyspor’un dışındaki tüm takımlarda yerli teknik direktörler çalışıyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İrem Derici yoğun bakımda

SONRAKİ HABER

Altan Kardeşler ve Ilıcak davasında karar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...