19 Eylül 2017 04:25

Kategori 5'e yükselen Maria Kasırgası, Karayipleri vurdu

Karayipler bir kez daha kasırga tehdidi altında. Maria Kasırgası'nın gücü kategori 5'e ulaştı. Dominica adasını vuran kasırga yoluna devam ediyor.

Paylaş

Karayip Adaları'nı vurmaya hazırlanan Maria Kasırgası, kasırga ölçeğinin en güçlü düzeyi olan Kategori 5'e yükseltildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Maria Kasırgası'nın saatte 260 km rüzgar hızıyla Karayipler'deki 73 bin nüfuslu Dominica adalarını vurduğunu açıkladı.

DOMINICA BAŞBAKANI: HER ŞEY GİTTİ

BBC'nin haberine göre Dominica Başbakanı Roosevelt Skerrit, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, evinin çatısının uçtuğunu ve binayı sel sularının bastığını, ardından ekiplerce kurtarıldığını duyurdu. Adadaki havaalanları ile köprüler de kapatıldı.

Başbakan Skerrit, "Dominica, kasırgayla, paranın satın alabileceği her şeyi kaybetti" dedi.

IRMA KASIRGASI'NDA 84 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Maria, 84 kişinin(ABD'de 39, Karayipler'de 45) hayatını kaybetmesine neden olan Irma Kasırgası'nınkine benzer bir güzergah izliyor. Eylül ayında Kategori 5 seviyesindeki Irma Kasırgası birçok Karayip adasını yerle bir etmiş, milyarlarca dolarlık da hasar bırakmıştı.

Irma'nın yaralarını sarmaya çalışırken Maria'ya hazırlanan Porto Riko, St Martin, St Barts, Saba, St Eustatius ve Anguilla'da, kasırga gözlem ekipleri devreye sokuldu. Guadeloupe adasında ise tahliye operasyonları için emir verildi.

NHC'nin açıklamasına göre, Maria'nın ilk olarak Irma Kasırgası sırasında tamamen boşaltılan Antigua ve Barbuda'yı vurması, Salı gecesi de Karayip Denizi'nin kuzeydoğusuna ilerlemesi bekleniyor.

Atlantik Okyanusu'nda ikinci bir kasırga olan Jose Kasırgası da, saatte 200 kilometreye ulaşan rüzgar hızıyla bölgede aktif halde. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

YouTube Red reklam göstermeye başladı!

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın sarayını yapan Rönesans İnşaat'a Rusya'da baskın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...