26 Temmuz 2012 09:29

Toplu balık ölümleri paniğe neden oldu

Rize’nin Çayeli ilçesi Yeşilköy köyündeki Yeşilköy Deresi’nde kıyıya vuran alabalık ve sazanlar paniğe neden oldu. Köylülerin ihbarı üzerine inceleme başlatıldı.Yeşilköy köyünde vatandaşlar dere kenarında ölü alabalık ve sazan olduğunu fark etti. Köylülerin durumu bildirdiği Jand

Toplu balık ölümleri paniğe neden oldu
Paylaş
Gençağa Karafazlı / H.Fehmi Demir

Yeşilköy köyünde vatandaşlar dere kenarında ölü alabalık ve sazan olduğunu fark etti. Köylülerin durumu bildirdiği Jandarma, vatandaşları kıyıya yanaştırmadı. Olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Balık ölümlerinin inceleme altına alınacağı belirtildi. Bu arada dere kenarında Karayolları Rize 103’üncü Şube Şefliğine bağlı beton santrali bulunduğu ve santralin atık sularının dereye boşaltıldığı iddia edildi.

NİYE ÖLÜYORLAR ÖĞRENMEK İSTİYORUZ

Yeşilköy Köyü Muhtarı Mehmet Demir, daha önce de köylerinde balık ölümleri yaşandığını belirterek durumu yetkililere bildirdiklerini ancak ilgilenilmediğini öne sürdü.

Demir, “Bu konuda bir muhatap bulamadık. Buraya bir yetkili gelip balık ölümlerinin nedeni ile ilgili inceleme yapmadı. Şimdi yetkililerin gelip inceleme yapmasını bekliyoruz. Bu balıklar niye ölüyor bunu öğrenmek istiyoruz” dedi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Sağlıkta dönüşüm ne güvence bıraktı ne hak’

SONRAKİ HABER

Katliamı nasıl yapacağını psikiyatra yazmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...