18 Eylül 2017 18:57

Erdoğan, İbadi ile bağımsızlık referandumunu görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Haydar el İbadi ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek IKBY bağımsızlık referandumunu konuştu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Haydar El İbadi ile telefonda görüştü. Doğan Haber Ajansının Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre gerçekleşen telefon görüşmesinde, ikili ilişkiler ve bölgedeki gelişmeler hakkında görüş paylaşımında bulunuldu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de düzenleyeceğini açıkladığı referandumun ele alındığı görüşmede, bu yöndeki ısrarın bölgede gerilimi artıracağına işaret edildi. Erdoğan, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiği vurguladı.

'MAHKEMENİN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALMASI İSABETLİ OLUR'

Cumhurbaşkanı Recep Yayyip Erdığan, Irak Başbakanı Haydar el İbadi'ye Irak Federal Yüksek Mahkemesi'nin referandumla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı almasının isabetli olduğu iletti.

Öte yandan görüşmede, terörle mücadele meselesi de ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme vesilesiyle, Irak Başbakanı El İbadi'ye Dikar'daki saldırıda hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gül: Değişikliğin fırsat eşitliğini korumasını umuyorum

SONRAKİ HABER

Bursa'da 16 kişi uyuz salgını şüphesiyle hastaneye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...