26 Temmuz 2012 09:26

‘Sağlıkta dönüşüm ne güvence bıraktı ne hak’

Adana Osmaniye Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında askerlik kanunu ile askerlik yoklamaları için askerliğe elverişlilik raporlarının aile hekimlerinin üstüne yüklendiğini belirterek, “Sağlıkta dönüşüm programı, sadece aile hekimleri açısından değil aynı zamanda sağ

‘Sağlıkta dönüşüm ne güvence bıraktı ne hak’
Paylaş

Adana Osmaniye Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında askerlik kanunu ile askerlik yoklamaları için askerliğe elverişlilik raporlarının aile hekimlerinin üstüne yüklendiğini belirterek, “Sağlıkta dönüşüm programı, sadece aile hekimleri açısından değil aynı zamanda sağlık sistemi ve halk sağlığı üzerinde de olumsuz sonuçlar doğurmuştur” dedi.

Oda binasında düzenlenen toplantıda konuşan Ökten, sağlık sisteminde gelinen noktayı değerlendirdi. Ökten,  “Sağlıkta yapılan dönüşümle ve hekimlere yönelik olumsuz söylemler sonucunda artık bize şikayetini anlatmayan, kendi kendine teşhis koyan, tetkik isteyen, ilaç isteyen hasta veya yakınlarının tacizleri hekimlik yaşamımızın gerçeği olmuştur. Bu model iş güvencemizi ortadan kaldırmış, denetlemeler adı altında onur kırıcı, puanlı, maaş kesintili tehditler psikolojik sağlığımızı bozmuştur.

Kamu sağlık harcamalarının toplam sağlık harcamaları içindeki payı giderek azalmış, yani cepten harcamalar hem oran, hem mutlak olarak yükselmiştir ve giderekte artacaktır” dedi.  (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Munzur Festivali ‘Barış Heykeli’ açılışıyla başladı

SONRAKİ HABER

Toplu balık ölümleri paniğe neden oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...