18 Eylül 2017 15:35

‘Joko’nun Doğum Günü’ sezona başlıyor

Yolcu Tiyatro, 2016-2017 sezonunda 7 farklı tiyatro ödül jürisinden toplam 13 dalda ödül alan 'Joko’nun Doğum Günü' ile 1 Ekim'de sezonu açıyor.

Paylaş

Yolcu Tiyatro, 2016-2017 sezonunda 7 farklı tiyatro ödül jürisinden toplam 13 dalda ödül alan “Joko’nun Doğum Günü” adlı oyunu ile 1 Ekim’de sezonu açıyor.

1 ay içerisinde İstanbul’da 7 Farklı salonda oynanacak olan, Roland Topor’un yazdığı, Ersin Umut Güler’in yönettiği “Joko’nun Doğum Günü”, yüksek performans gerektiren, hareketi tasarım ile birleştirerek sahnelenen, gerçeküstü bir absürt komedi.

Sistemin insan bedenini ve aklını kontrol altına alma hırsını, ezen-ezilen ilişkisi üzerinden absürt bir anlatım biçimi ile anlatan oyun, su deposunda işçi olarak çalışan Joko’nun başından geçenleri anlatıyor. İnsanın başkalarını sırtında taşımayı kabul etmesiyle başlayan benliğini kaybetme hikayesini acı çekme ve çektirme ekseninde ortaya koyuyor.

YENİ OYUN: KÜRKLÜ VENÜS

Kasım-aralık aylarında “Joko’nun Doğum Günü” ile Ankara ve İzmir turnelerine çıkacak olan Yolcu Tiyatronun merakla beklenen yeni oyunu ise “Kürklü Venüs”.

David Ives’ın yazdığı, Şafak Özen’in çevirdiği ve dramaturgluğunu yaptığı oyunun yönetmenliğini Ersin Umut Güler yapıyor. Pervin Bağdat ve Ersin Umut Güler’in oynayacağı oyunun dekor ve ışık tasarımı Cem Yılmazer’e, kostüm tasarımı Özlem Kaya’ya, ses-efekt tasarımı Tufan Dağtekin’e ait olacak. Aralık ayının 2. haftası prömiyer yapacak olan oyunun hazırlıkları devam ediyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ruhi Su, Şişli’de anılacak

SONRAKİ HABER

Lavrov ve Tillerson görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...