'Aylanlar Ölmesin' diyerek Midilli'den Ayvacık'a kulaç attı

Yüzücü Süreyya Yörük, 'Küçük Aylanlar Ölmesin' diyerek mülteci geçişlerine dikkat çekmek amacıyla Midilli'den Ayvacık'a yüzdü. 

18 Eylül 2017 13:48
Paylaş

48 yaşındaki Master Yüzücü Süreyya Yörük, mülteci göçü nedeniyle kaybedilen hayatlara, Aylan Kurdi gibi çocukların mülteci botlarında hayatlarını kaybetmesine dikkat çekmek için Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Sokakağzı Mevkii'ne kadar yüzdü. Önceden Boğaziçi, Çanakkale Boğazı ve Meis-Kaş yüzme maratonlarını tamamlayan, 2013'te ise 11 arkadaşıyla Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi'ni geçerek bir başarı daha elde eden Süreyya Yörük, bu kez mülteci göçü nedeniyle yok olan hayatlar adına bir farkındalık projesine imza attı.

'HERKES KİN İLE BESLENİYOR’

Mülteci göçüne ve kaybedilen hayatlara Aylan Kurdi’nin hayatını kaybetmesine dikkat çekmek için Midilli'den Sokakağzı'na yüzecek olan Yörük, Sokakağzı Mevkii'nin karşısında yer alan Eftalou sahilinden saat 09.00'da başlayıp, yaklaşık 10 kilometrelik mesafeyi, 4 saat 12 dakika sonunda Ayvacık'taki Sokakağzı plajında tamamladı.

Küçükkuyu'da yaşayan Süreyya Yörük şöyle konuştu: "Bir yıldır planlıyoruz. Dün sabah Ayvalık'tan yola çıktık. Midilli Adası'nda kıyı boyunca Petra'ya geldik. Midilli sahillerinde karaya oturmuş tekneler var. Parçalanmış fiber tekneler var. Hep bu mültecilerin karşıya geçmeye çalışırken parçalanan tekneler. Rakamlar çok büyük. Binlerce kişi bu sahillerde ölüyor ki bunların bir kısmı bulunanlar. Bulunamayan naaşlar da var. Ortadoğu'da petrol uğruna, su uğruna insanlar savaştırılıyor. Petrollerini alıp, ellerine silah veriyorlar. Kim kimi öldürüyor belli değil. Herkes kin ile besleniyor. Bunun bir son bulması lazım" dedi.

Süreyya Yörük'e yol boyunca yat içinde doktor ve yardım ekibi eşlik etti. Sokakağzı'nda tamamlanan 10 kilometrelik parkur sonunda yüzücü Süreyya Yörük'ü, arkadaşları ve ailesi karşıladı. (Çanakkale/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Turkey begins military exercise on Iraqi border

SONRAKİ HABER

1 milyon 380 binden fazla öğrenci her gün yollarda!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...