18 Eylül 2017 12:26

Adana'da Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan saldırıya tepki

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi, Hatun Tuğluk'un cenazesine yapılan saldırıya Adana Alevi Platformu’ndan tepki geldi.

Paylaş

Alevi Kültür Derneği Adana Şube'sinde bir araya gelen Adana Alevi Platformu, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Platform adına konuşan Metin Çelik, uzun süredir, kin ve ayrımcılık üzerine yürütülen siyasetin bugün geldiği yerin cenazeye bile tahammül edemeyen bir zihniyetin ortaya çıkması olduğunu söyledi. 

'GEREKLİ MÜEYYİDELER UYGULANMALI'

Devletin, yurttaşların gazını almaya yönelik açıklamalardan imtina edip, zorba ve zalimlere karşı gerekli tedbirleri alarak gerekli cezai müeyyidelerin uygulanmasını isteyen Çelik,  “Bunlar yapılmadığı için; Sivas'ta, Çorum'da,Gazi',de,Gezi'de,Malatya-Sürgü'de, Suruç'ta, Ankara'da ve benzer nice saldırılar, katliamlar yaşadık. Bu yaşananlar biz Alevilerin ayıbı veya korkaklığı değil, yurttaş, bulunduğumuz, güvendiğimiz devletin ayıbıdır” dedi. Çağdaş, medeni ülkelerde yurttaşın baş güvencesinin "laiklik ve demokrasi olduğunu dile getiren Çelik, “Türkiye'nin çoğulcu sosyal ve siyasal yapısı dikkate alınmadan yapılan çalışmanın ürünüdür. Bu tablo, Türkcülüğe-İslamcılığa yapılan siyasi yatırımın bir sonucudur.Buradan sağlıklı bir toplum ye yurttaş kimliği çıkmadığı gibi, demokratik değerlere mükafatlı bir devlette çıkmaz”  dedi. 

'EĞİTİMDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER İDEOLOJİK KAYGIYA DAYANIYOR'

Eğitim alanında yapılan planlama ve müfredat çalışması yine Demokratik, Laik ve seküler anlayıştan uzak,din merkezli, ideolojik kaygılarla yapılan bir çalışma olduğunu söyleyen Çelik  “Bir toplumun kalitesi,Eğitimde yakalanan pozitif değerlerle ölçülmektedir.Onunda günlük hayatımızda ki karşılığı yurttaşlar olarak biri birimize karşı ne kadar toleranslı olduğumuza, Empati kurma alışkanlıklarımıza ve Yine ; Her birimizin bir başkasının derdiyle nasıl dertlendiğimize bağlıdır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Star’da ‘yolsuzlukları hazmetmek’ tartışması kızışıyor 

SONRAKİ HABER

Dinar MHP'den 40 istifa daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...