18 Eylül 2017 12:17

Star’da ‘yolsuzlukları hazmetmek’ tartışması kızışıyor 

Hükümete  yakın Star Gazetesinin Yazarları Ahmet Kekeç ile Ahmet Taşgetiren arasında 'Yolsuzlukları hazmetmek' kavgası sürüyor.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cezaevi arkadaşı Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Zeki Yeşildağ’a satılan Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ile Ahmet Taşgetiren arasında, Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın ABD’de Reza Zarrab davasında tutuklama kararı ardından süren tartışma devam ediyor. 

Taşgetiren, “Kol saati - milli dava ayrımı” başlıklı yazısında eleştirel bir yazı yazarak, “Yolsuzluk dosyalarını, bu ‘milli mesele’ ile içimize sindirmemizin istenmesi içimize sinmiyor” ifadeleriyle başlayan tartışma hız kesmeden sürüyor. Daha önce isim vermeden “Sindiremiyorsan soda iç gargara yap” ifadesini kullanan Ahmet Kekeç, dünkü köşe yazısında ilk kez isim vererek Taşgetiren’in ismini verdi. Kekeç, “Bay Taşgetiren” başlığını yazdığı köşe yazısında “Başlıktaki ‘Bay Taşgetiren’ ifadesinin mesulü, Ahmet Taşgetiren’in kendisidir. Hak ettiği neyse, bundan sonra onu alacaktır” dedi.

‘SODA TAVSİYESİ KENDİSİ İÇİN GEÇERLİ’

“Bay Taşgetiren’in ‘soda iç’ tavsiyesinin öncelikle kendisi için geçerli olduğunu düşünüyorum” diyen Ahmet Kekeç şöyle devam etti: “Kaç yıldır yazılarını okuyorum; Erdoğan’la meselesini halledememiş ve onun tarz-ı siyasetini problem olarak gören (Hatta en büyük problem olarak onu gören) bir hazımsız kişilik görüyorum. Hakikaten soda içmelidir.”

“Hangi Bakan’ın malı götürdüğünü (ne oranda götürdüğünü) bilmiyorum…” diyen Ahmet Kekeç, Taşgetiren’e şu çağrıyı yaptı: (‘Malı götürmek’ ifadesi Derviş meşrep Bay Taşgetiren’e aittir.) Bunu Bay Taşgetiren biliyor olmalı ki, o dört Bakan’ı yargılamış, mahkûm etmiş ve ‘Malı götürdüler, şimdi hesap versinler’ diyor.”

“Kurnaz Bay Taşgetiren” diyen Ahmet Kekeç, “Bilmediğimiz farklı durumlar varsa, Bay Taşgetiren bunları açık etmelidir. Bilelim de, ona göre ‘Ah o kol saati! Olmasaydı, Amerika’yla ne güzel geçiniyorduk!’ diye hayıflanalım” ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sayacılar ayakkabı tekellerine karşı iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Adana'da Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan saldırıya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...