26 Temmuz 2012 08:44

Gümüşyaka'da balıklar ölüyor

İstanbul Silivri’de bulunan Gümüşyaka’daki göletten su çekildiğini ve buradaki balıkların öldüğünü belirten Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, başvurdukları her kurumdan “Bizim sorumluluğumuzda değil” yanıtını aldıklarını belirtti.Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Güm&u

Gümüşyaka'da balıklar ölüyor
Paylaş

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Gümüşyaka Beldesindeki gölette bulunan balıkların ölümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bu konuda kimsenin sorumluluk almadığını belirten Korsan, gölet suyunun çevredeki bazı büyük çiftlikler tarafından çekildiğini kaydetti. Göletteki balıkların ölümünden kimin sorumlu olduğunu bulamadıklarını belirten Korsan, başvurdukları herkesin sorumluluktan kaçtığını kaydetti. Korsan, Silivri Belediyesi Çevre Müdürlüğü'nün de konuyla ilgilenmediğini kaydetti.

Göletin çevresinde İSKİ tabelaları olmasına rağmen İSKİ’nin de gölettin yetki sınırlarının dışında kaldığını ifade ettiğini kaydeden Korsan, “Göletin aşağısındaki bazı büyük çiftlik sahiplerinin, acil durumlar için yapılmış tahliye vanalarını açarak suyu boşalttıklarını ve suyu kendi çiftliklerine yönelttiklerini öğrendik. İddialar, çiftlik sahiplerinin suyu kendi arazilerinde yaptırdıkları havuzlara doldurdukları yönündeydi” diye kaydetti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Rus Piyanist Zilberstein Eklisia’da konser verdi

SONRAKİ HABER

Parasını alamadığı için kendini yakmak istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...