18 Eylül 2017 05:15

2017 Emmy Ödül Töreni: Kadın hikayeleri damga vurdu

ABD'de Emmy Ödülleri'nde kadın odaklı hikayeleriyle dikkat çeken 'The Handmaid's Tale' ve 'Big Little Lies' öne çıktı.

Paylaş

ABD'de televizyon dünyasının en önemli ödülleri sayılan Emmy Ödülleri törenine bu yıl politik göndermeler damga vururken ödüller 'The Handmaid's Tale' ve 'Big Little Lies' dizilerine gitti.

Distopik hikayesiyle öne çıkan 'The Handmaid's Tale', En İyi Drama Dizisi seçildi. Dizi, Reed Morano'ya En İyi Yönetmen, başrol oyuncusu Elisabeth Moss'a da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.

BBC'nin haberine göre dizinin yayınlandığı Hulu, Netflix ve Amazon'dan sonra ödül kazanan ilk internette film ve dizi izleme platformu oldu.

Ödül töreninin bir diğer yıldızı da, dört ödül alan 'Big Little Lies'.

Sınırlı Dizi dalında Nicole Kidman En İyi Kadın Oyuncu, Laura Dern En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Alexander Skarsgard En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Jean-Marc Valle da En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü.

En İyi Komedi Dizisi ödülü ise, politik hiciv dizisi Veep'in oldu. Veep'in başrol oyuncusu, Seinfeld'le tanınan Julia Louis Dreyfus, altı sezondur süren dizi sayesinde aynı rolle en çok ödül kazanan kadın oyuncu olarak tarihe geçti.

'This Is Us' dizisinin başrolündeki Sterling K Brown, 20 yıldır Emmy kazanan ilk Afrikalı Amerikalı oyuncu oldu.

Komedi dizileri dalında En İyi Erkek Oyuncu, Donald Glover seçildi.

Saturday Night Live televizyon şovunda ABD Başkanı Donald Trump'ı taklit ederek hafızalara kazınan ünlü oyuncu Alec Baldwin de, komedi dizileri dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu oldu.

Programda Trump'ın başkanlık seçimlerindeki rakibi Hillary Clinton'ı da canlandıran Kate McKinnon, aynı dalda En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüyle döndü. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dev petrol arama platformu İstanbul Boğazı'ndan geçiyor

SONRAKİ HABER

TSK'den Silopi-Habur bölgesinde tatbikat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...