26 Temmuz 2012 08:35

Hasta hükümlü Aslan'dan haber alamayan ailesi endişeli

Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nden Ankara Sincan 2 No'lu F Tipi Cezaevi'ne rahatsızlığı nedeniyle getirilen hasta hükümlü Mehmet Reşit Aslan'dan görüş ve iletişim cezası olduğu için haber alamayan ailesi Aslan'ın durumundan endişe duyduklarını belirterek kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı.Kırıkkale F Tipi Cezaevi'

Hasta hükümlü Aslan'dan haber alamayan ailesi endişeli
Paylaş

Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nden Ankara Sincan 2 No'lu F Tipi Cezaevi'ne rahatsızlığı nedeniyle getirilen hasta hükümlü Mehmet Reşit Aslan'dan görüş ve iletişim cezası olduğu için haber alamayan ailesi Aslan'ın durumundan endişe duyduklarını belirterek kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı.

Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nde hükümlü bulunan ve 20 yıldır cezaevinde olan Mehmet Reşit Aslan Sincan 2 No'lu F Tipi Cezaevi'ne getirildi. Ankara Numune Hastanesi'nde akciğer kanseri tedavisi gören Aslan'ın durumundan endişe eden kardeşi Ercan Aslan, abisinin  tedavi amaçlı Ankara'ya getirildiğini ancak iletişim ve açık görüş cezası olduğu için kendisinden hiçbir şekilde haber alamadıklarını belirtti. Abisinin 5 yıl önce Sincan F Tipi Cezaevi'nde infaz koruma memurları ile yaşadığı bir tartışmadan dolayı Kırıkkale F Tipi'ne sürgün edildiğini hatırlatan Aslan, bu nedenle Sincan'da kalan ve hiçbir şekilde haber alamadıkları abisinin durumundan dolayı endişeli olduklarını söyledi.

Konuyla ilgili hukuki destek için İHD'ye başvuru yapacaklarını belirten Aslan, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı. Cezaevi idaresi ise bu konuda bir bilgilendirme yapma haklarının olmadığını söyledi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Roboski için iftar

SONRAKİ HABER

Korsan taksiciler dernek kurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...