17 Eylül 2017 16:35

'Veliler çocuklarını okula gönderirken endişeli'

CHP Milletvekili Gaye Usluer: AKP’nin müfredatı ile mücadeleye devam edeceğiz.

Paylaş

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer yeni eğitim-öğretim yılının açılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, velilerin artık çocuklarını okula gönderirken endişelendiğini söyledi. Usluer, “AKP’nin müfredatı ile mücadeleye devam edeceğiz ve geleceğimizi kimsenin siyasi emellerine alet ettirmeyeceğiz” diye konuştu.  

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer okulların açılması, öğrencilerin ders başı yapmasına ilişkin açıklama yaptı. Usluer Milli Eğitimdeki sorunların içinde en önemli sorunun müfredat sorunu olduğunu belirten, “Öğrencilerin sabah okula kaçta gidecekleri bir sorun olan bir ülkede yaşıyoruz maalesef. Eskiden dert ettiğimiz okulların fiziki koşulları vs. gibi sorunlar artık bizim için geri planda kaldı. Çünkü daha büyük ve tüm ülkenin geleceğini uzun yıllar etkileyecek bir sorunumuz var, o da bizlere dayatılmaya çalışılan AKP’nin müfredatı. Adım adım ilerleyip, değişen her bakanla farklı bir uygulama ile gelen AKP, asıl amacına ulaşmak için son olarak bu cinsiyetçi, bilime ve laikliğe düşman çağdaşlıktan nasibini almamış müfredatı dayatıyor” dedi. 
Velilerin çocuklarını okula gönderme konusunda tereddütlü, endişeli olduğunu ifade eden Usluer, ancak velilerin, öğretmenlerin ve hatta öğrencilerin gelecek için doğru olanın ne olduğunu bildiğini söyledi. Kadınların tecavüz yasasının Meclis'ten geçmemesi için direnip kaznadıkları gibi bu gerici müfredatı da geri çektireceğini dile getiren Usluer, “Ben öğrencilerimizin geleceğe umutla bakacakları, velilerin evlatlarını huzur içinde okula gönderecekleri ve öğretmenlerin refah içinde, saygın mesleklerini keyifle yapabilecekleri, laik parasız ve eşit eğitim hakkını elde edeceğimiz günün yakın olduğuna inanıyorum. Yeter ki bu hakkımız olan talepleri hep birlikte tek bir ses olarak söyleyelim. AKP’nin müfredatı ile mücadeleye devam edeceğiz ve geleceğimizi kimsenin siyasi emellerine alet ettirmeyeceğiz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de otomobil otobüsün altına girdi: 1 ölü, 3 yaralı

SONRAKİ HABER

İşçi Filmleri Festivali Antalya ayağı başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa