17 Eylül 2017 13:39

Adana Film Festivali’nde engeller kalkıyor

Adana Film Festivali'nde 'Engelliler İçin Özel Gösterim Bölümü' ile sesli betimleme ve altyazılı betimleme uygulamaları film gösterimi yapılacak.

Paylaş

Adana Film Festivalinde “Engelliler İçin Özel Gösterim Bölümü” kapsamında sesli betimleme ve altyazılı betimleme uygulamaları ile üç film gösterilecek. Bu bölümle, sinema salonlarında her zaman film izleme olanağı bulamayan görme ya da işitme engelli izleyiciler, önemli yönetmenlerin filmleriyle buluşacak.

“Engelliler İçin Özel Gösterim Bölümü”nde Tolga Karaçelik’in “Sarmaşık”, Onur Ünlü’nün “İtirazım Var” ve Rıza Sönmez’in “Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var” filmleri gösterilecek. 

Tolga Karaçelik, son filmi “Sarmaşık”ta iflas eden bir Türk armatörün Mısır açıklarında demirlemek zorunda kalan gemisinde geçen olaylar etrafında iktidar ilişkilerini tartışıyor. Onur Ünlü’nün son filmi “İtirazım Var”da ise sıra dışı bir imamın gizemli bir cinayeti çözmeye çalışması sırasında gelişen ilginç olaylar anlatılıyor. “Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var” filmi ise Kars’ta yaşayan görme engelli Şarkıcı Yüksel ve Orhan Pamuk hayranı Berber Kazım’ın hikayesinin konu ediniyor (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Hayali ve eğreti istihdam!

SONRAKİ HABER

Zaman gazetesi davası başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa