17 Eylül 2017 11:38

Şebnem Yurtman, doğum gününde barış talebi ile anıldı

10 ekim katliamında yaşamını yitiren Şebnem Yurtman doğum gününde zeytin ağaçları altında barış talebiyle anıldı.

Paylaş

10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybeden Emek Partisi Üyesi Şebnem Yurtman doğum gününde Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı köyündeki evinde parti üyeleri ve dostlarının katılımı ile anıldı. Adana Demirspor taraftar grubu 6'ıncı Bölge de anmaya katıldı. Zeytin ağaçları altında yapılan anma töreninde savaşların hala devam ettiği belirtilerek, Şebnemlerin 10 Ekim günü haykırdığı barış talebinin aciliyetinin devam ettiğine dikkat çekildi. Anmada konuşan Şebnem'in annesi Şafak Yurtman, Şebnem'in acısının dostlarını yanlarında gördükçe azaldığını belirterek gelen herkese teşekkür etti. 

'ONLARI MÜCADELELERİNİ SÜRDÜREREK ANACAĞIZ'

Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, 10 Ekim'de kaybettiklerinin ilk olmadığını belirterek onların anısını onların mücadelesini sürdürerek gerçekleştirebileceklerini söyledi. 10 Ekim'den sonra zulmün OHAL ilanı ile devam ettiğini dile getiren Aracı, "Arkadaşlarımız gözlatına alındı, tutuklandı. Kamu emekçileri ihraç edildi. Bir yandan da Emek Partisi olarak işçilerin mücadelesini sürdürmeye devam ediyoruz. Saya işçilerinin mücadelesi bunun son örneği. Şebnemler de yaşasalar onlar da böyle yapardı" dedi. Kaybettikleri arkadaşlarını asla unutmayacaklarını söyleyen Aracı," Şebnem'i hep gülen yüzüyle hatırlıyoruz. Onun gülüşü yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor" dedi. 

ŞEBNEM'İN SOSYALİZM BAYRAĞINI TAŞIYACAĞIZ

Hükümetin kindar ve dindar nesil oluştururken bir yandan da tek adam yönetimini inşaa ettiğini dile getiren Emek Gençliği Mersin İl Yöneticisi Halil İbrahim Polat, Gezi direnişinin ve referandumun gençliğin AKP'nin politikalarını onaylamadığı gösterdiğini belirterek "gençlerin ihtiyacının bugün daha fazla mücadele. Şebnem'in bize bıraktığı sosyalizm bayrağını ancak bu şekilde taşıyabilir" dedi. 

‘SAVAŞ EMPERYALİSTLERİN, BARIŞ EMEKÇİLERİN TALEBİDİR’ 

Şebnem'in hayatını devrim ve sosyalizme adamış olduğunu ve Ankara'ya adımını kalıcı bir barış için attığını dile getiren Emek Gençliği MYK Üyesi Aydın Yiğit de, "Şebnem'in ardından Türkiye'de ve dünyada olanlar Şebnem'in değerlerinin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Memlekette yet adam rejimi üzerinden savaş naraları atılıyor. Emperyalistlerin bütün dünyada silahlanma ve güvenlik politikaları savaşın emperyalist ve kapitalistlerin, barışın da ezilen emekçilerin talebi olduğunu gösteriyor. Şebnem bu mücadelesi boyunca insanca bir yaşam için mücadele eden emekçilerin, kadınların mücadelesinde Kürt sorunununun eşit yurttaşlık talebinde en önde yer almıştır"dedi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Adana’dan sonra İstanbul: Binlerce sayacı yarın iş bırakıyor

SONRAKİ HABER

Kerkük Valisi: Bağdat’ın kararını tanımıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...