26 Temmuz 2012 10:52

Şemdinli yangın yeri

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde Gevriyazine ve Xarani kırsalında şiddetli çatışmalar devam ederken, bölgeye çok sayıda özel hareket timi ve korucu sevk edildi. Öte yandan bölgeye helikopterle indirilen 17 özel harekat timiyle bağlantının kesildiği belirtiliyor. Bölgede yoğun bombardıman nedeniyle başlayan orman yangı

Şemdinli yangın yeri
Paylaş

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde bağlı Bağlar (Nehri) Köyü’nün Çem (Navrezan) ve Rüzgârlı (Rubunus) mezraları arasında bulunan Gevriyazine ve Xarani kırsalında 24 Temmuz’da başlayan çatışmalar devam ediyor. Dün gece boyunca kobra tipi helikopterler ve savaş uçaklarıyla bölge bombardıman altına alındı. 34. Hudut Taburu tarafından da bölge obüs, top ve havan topu atışlarıyla bölgeyi bombaladı. Şiddetli çatışmalar nedeniyle boşaltılan Güzelkaya (Begerde), Moşe (Müşe), ve Tuve (Tuvâ) mezra sakinleri evlerine gidemezken, bombardıman nedeniyle binlerce dönümlük alanda orman yangınları çıktı, gökyüzünü siyah dumanlar kapladı. Operasyon sırasında köylülere ait bağ ve bahçelerin de bombalandığı ve çok sayıda küçük ve büyük baş hayvanın telef olduğu belirtiliyor.

Bölgeye helikopterle indirilen 17 özel harekat timinin askeri birliklerle temasının kesildiği ve kendilerinden haber alınamadığı belirtiliyor. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre çatışmada isabet alan bir skorsky helikopter 34. Hudut Taburu’na acil iniş yaptı.

Beyyurdu (Bedeve) Karakolu’ndan çok sayıda asker ve köy kurucusunun da çatışma bölgesine gittiği, çatışmanın yaşandığı Bağlar (Nehri), Gevriya Zine ve Xarani kırsalına Yüksekova’dan ve Şemdinli'de bulunan seyyar birliklerden asker gönderildiği öğrenildi. Şemdinli Derecik (Rubarok) bölgesine sivillerin giriş çıkışları yasaklanırken, Şemdinli Emniyet Müdürlüğü ve kamu binalarında yüzlerce özel harekat timi bekletiliyor.

SINIR KARAKOLUNA SALDIRI

Öte yandan HPG’liler tarafından Umurlu (Gırane) Karakolu’na saldırı düzenlendiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre, Federal Kürdistan Bölgesi sınırında bulunan Umurlu (Gırane) Karakolu’na HPG’liler havanlı saldırı düzenledi. Saldırıda can kaybı olup, olmadığına ilişkin bilgi alınmazken, bölgeye helikopterlerle özel eğitimli askerlerin indirildiği öğrenildi. Saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

ŞEMDİNLİ’DE HAYAT DURDU

Öte yandan Şemdinli’de esnaflar 2 gündür yaşanan çatışma ve askeri operasyonları protesto için bugün kepenk açmadı. İlçede eczane ve fırınlar dışındaki iş yerlerinin tamamı kapatıldı. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ergenekon davasında Özkök dinlenecek

SONRAKİ HABER

Roboski için iftar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa