26 Temmuz 2012 06:56

Ergenekon davasında Özkök dinlenecek

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Ergenekon davasında tanık olarak dinlenecek. Mahkeme heyeti, Özkök dahil, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen 68’i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon davasının 209. duru

Ergenekon davasında Özkök dinlenecek
Paylaş

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Ergenekon davasında tanık olarak dinlenecek. Mahkeme heyeti, Özkök dahil, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen 68’i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon davasının 209. duruşması bugün gerçekleşti.

Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk duruşma sırasında 2006 yılında genelkurmay başkanlığı görevini devrederek emekli olan Özkök dahil 17 kişinin önümüzdeki duruşmalarda tanık olarak dinleneceğini ifade etti. Özkök daha önce yaptığı açıklamalarında, gerekirse gidip bildiklerini anlatabileceğini söylemişti.

DİNLENECEK İSİMLER

Dinlenmesine karar verilen isimler ise şöyle: Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, MİT Kontrterör Dairesi Eski Başkanı Mehmet Eymür, Mahmut Taşdemir, Şenol Gürkan, Özcan Tozlu, Turgut Büyükdağ, Ceyhan Karagöz, Zeki Okçuoğlu, Doğan Erbaş, Ümit Fırat, İrfan Dündar, Gizli Tanık Yıldız, Gizli Tanık Mart, Gizli Tanık Ahmet, Gizli Tanık İlkadım ve Gizli Tanık İsmet.

BAŞBUĞ DURUŞMAYA GELMEDİ

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki yargılamada, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Emekli Albay Dursun Çiçek, Özel Harekat Daire Eski Başkanı İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 48 tutuklu sanık hazır bulundu. Bu davadan tutuksuz, Odatv Davasından tutuklu yargılanan Prof. Dr. Yalçın Küçük de duruşmaya geldi.

Aralarında Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Gökçek'in 'yıkılacak' dediği inşaata gece baskını

SONRAKİ HABER

Şemdinli yangın yeri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...